ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ QUANTUM

Αναλαμβάνουμε την ανάκτηση δεδομένων από κάθε τύπο

αποθηκευτικού μέσου

Η εταιρία Datalabs παρέχει υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων για όλο το φάσμα των λειτουργικών συστημάτων και σκληρών δίσκων QUANTUM συμπεριλαμβανομένων IDESATASCSI και SAS και όλων των μοντέλων φορητών και προσωπικών υπολογιστών.

Ανάκτηση δεδομένων από κάθε σκληρό δίσκο:

Ανάκτηση δεδομένων από λειτουργικά συστήματα όπως:

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στους συγκεκριμένους δίσκους Quantum, αφορούν ηλεκτρονικές βλάβες και πιο συγκεκριμένα στο PCB (πλακέτα) , και μπορεί να προκύψουν μετά από διακοπές ρεύματος, και αυξομειώσεις τάσης. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να διαπιστώσετε κάποια περίεργη οσμή συνοδευόμενη από μια ξαφνική επανεκκίνηση ή τερματισμό του υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση αν προσπαθήσετε να δώσετε ρεύμα στο δίσκο θα διαπιστώσετε ότι δεν παίρνει στροφές ή ακούγετε ένα συνεχόμενο clicking . Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η αντικατάσταση τμημάτων του δίσκου με νέα ανταλλακτικά, διαδικασία που συχνά είναι κοστοβόρα.

Επίσης ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα στους σκληρούς δίσκους Qunatum είναι προβλήματα στο firmware. Το firmware δεν βρίσκεται πάνω στο PCB αλλά στο platter του δίσκου, στο System (Service) Area. Αν μια από τις ενότητες παρουσιάσει πρόβλημα, όλο το μικρό-λειτουργικό σύστημα του σκληρού δίσκου δεν μπορεί να ξεκινήσει, ο δίσκος δεν κάνει σωστή εκκίνηση και σταματά να λειτουργεί.

Ακόμη ένα συνηθισμένο σύμπτωμα βλάβης στους Quantum είναι ένας θόρυβος κλικ, μπιπ, ή ακόμη και χτυπήματα. Ο δίσκος επιταχύνει και η κεφαλή ξεκινάει να χτυπάει μόλις παίρνει μπρος, με έναν σταθερό επαναλαμβανόμενο ήχο. Αυτό συνήθως είναι δείγμα ελαττωματικών κεφαλών αλλά προτού μπει σε clean room καλό θα είναι να πραγματοποιηθεί μια διαδικασία διάγνωσης ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα κάποιου προβλήματος στο firmware που μπορεί να προκαλεί τα ίδια συμπτώματα.

Τα ευρέως διαθέσιμα προγράμματα και υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων μπορούν να διαγράψουν/καταστρέψουν τα αρχεία και να δημιουργήσουν δυσκολίες στην ανάκτηση των δεδομένων σας

Η καταστροφή των σκληρών δίσκων, με συνέπεια την απώλεια δεδομένων, οφείλεται σε πολλούς λόγους συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

Ανθρώπινα λάθη
Απροσπέλαστα διαμερίσματα του δίσκου
Bad sectors
Κατεστραμμένα Master File Table
Επιθέσεις ιών
Φυσικές καταστροφές
Ζημιά από νερό
Φωτιά ή καπνός
Βραχυκύκλωμα

Συχνό είναι επίσης το πρόβλημα των bad sectors, κατεστραμμένων τμημάτων της επιφάνειας δεδομένων. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, το μαγνητικό μέσο με το οποίο είναι καλυμμένα τα platter των δίσκων, ξεκινά να καταστρέφεται και παρουσιάζονται κατεστραμμένα τμήματα. Όταν ο δίσκος διαβάζει ένα τέτοιο τμήμα, τότε σταματάει, κάνει ήχους σαν γρατζούνισμα, ή ήχους τικ, και κλικ. Αυτό προκαλεί περαιτέρω ζημιά στην επιφάνεια αλλά απώλεια δεδομένων. Αν ο δίσκος σας παρουσιάσει τέτοια συμπτώματα είναι σημαντικό να σταματήσετε την παροχή ρεύματος και να τον εμπιστευθείτε σε μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων. Κάθε περαιτέρω προσπάθεια ώστε ο δίσκος να διαβάσει τα δεδομένα δημιουργεί επιπλέον προβλήματα που μπορούν να κάνουν την ανάκτηση αδύνατη. Στα εργαστήριά μας, χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα εργαλεία που έχουν την ικανότητα να διαβάζουν την επιφάνεια των δεδομένων παραβλέποντας τα κατεστραμμένα σημεία.

Χρειάζεστε βοήθεια;

Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε όλες τις απορίες....

ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ