FAQ

Αναλαμβάνουμε την ανάκτηση δεδομένων από κάθε τύπο

αποθηκευτικού μέσου

Ποια είναι η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων;

Η διαδικασία χωρίζεται σε δύο στάδια. Το στάδιο της αξιολόγησης/διάγνωσης και το στάδιο της επαναφοράς/ανάκτησης. Κατά το πρώτο στάδιο θα γίνει ένας έλεγχος στο αποθηκευτικό μέσο, από τους έμπειρους τεχνικούς της Datalabs, και θα ενημερωθείτε για το πρόβλημα, το ανακτήσιμο ποσοστό καθώς τον χρόνο και το κόστος της ανάκτησης των δεδομένων σας. Ο διαγνωστικός έλεγχος στην Datalabs είναι εντελώς δωρεάν. Στο δεύτερο στάδιο προχωράμε μόνο στην περίπτωση αποδοχής του κόστους από εσάς. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε ακριβώς ποια δεδομένα είναι ανακτήσιμα καθώς και το κόστος πριν γίνει οποιαδήποτε εργασία.

Τι είναι η ανάκτηση δεδομένων;

Ανάκτηση δεδομένων είναι η διαδικασία επαναφοράς λειτουργικών δεδομένων από μια σειρά λειτουργικών συστημάτων και αποθηκευτικών μέσων που έχουν χαθεί από αστοχία υλικού, ανθρώπινου λάθους, σφάλματα λογισμικού, επίθεση ιού ή ακόμα και από μία φυσική καταστροφή.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων;

Το πρώτο στάδιο της δωρεάν διάγνωσης πραγματοποιείται περίπου σε 2 ημέρες. Στην συνέχεια ενημερώνεστε για τον χρόνο της διαδικασίας της ανάκτησης των δεδομένων. Ο χρόνος αυτός εξαρτάται εξολοκλήρου από τη σοβαρότητα της βλάβης και τις εργασίες που απαιτούνται για την ανάκτηση δεδομένων.

Πόσο κοστίζει η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων;

Κάθε διαδικασία ανάκτησης δεδομένων είναι διαφορετική. Το κόστος της διαδικασίας ανάκτησης δεδομένων καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το πρόβλημα που παρουσιάζει το αποθηκευτικό μέσο και όχι από το όγκο των δεδομένων. Ενδεικτικές τιμές για την ανάκτηση δεδομένων μπορείτε να βρείτε εδώ

Ποιος είναι ο μέσος όρος ζωής ενός δίσκου;

Η γενική διάρκεια ζωής ενός σκληρού δίσκου είναι περίπου 5 χρόνια.

Ο σκληρός δίσκος κάνει έναν περίεργο θόρυβο. Τι πρέπει να κάνω;

Αν ο σκληρός δίσκος κάνει κάποιον ασυνήθιστο θόρυβο διακόψτε αμέσως την τροφοδοσία ρεύματος. Η διαρκής παροχή ρεύματος σε ένα προβληματικό δίσκο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην επιφάνεια εγγραφής των δεδομένων. Μην επιχειρήσετε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας μόνος σας καθώς μπορεί να επιδεινώσετε το πρόβλημα στο δίσκο και να χάσετε για πάντα τα δεδομένα σας. Επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας.

Μπορώ να ανακτήσω τα δεδομένα μου χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα;

Πολλά προγράμματα ευρείας χρήσης ανάκτησης δεδομένων υπόσχονται ολική ανάκτηση δεδομένων. Όμως αυτά τα προγράμματα μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη φθορά ειδικά στην περίπτωση όπου ο δίσκος αντιμετωπίζει κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

Κατά κανόνα είναι καλύτερο να αποφύγετε τα διάφορα βοηθητικά προγράμματα ανάκτησης δεδομένων εάν δεν είστε 100% σίγουροι για το τι ακριβώς κάνετε, αλλιώς θα προκαλέσετε πρόσθετα προβλήματα και ίσως ανεπανόρθωτα για την ανάκτηση δεδομένων.

Μπορούν όλα τα δεδομένα να ανακτηθούν;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η ανάκτηση δεδομένων είναι εφικτή. Τα δεδομένα δεν μπορούν να ανακτηθούν στην περίπτωση που οι κεφαλές του δίσκου έχουν καταστρέψει την επιφάνεια εγγραφής και ανάγνωσης αυτών (platters).

Είναι τα δεδομένα μου ασφαλή;

Η Datalabs λειτουργεί μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας θα παραμείνουν προσωπικά. Η διαδικασία της ανάκτησης γίνεται σε εργαστήρια με ελεγχόμενη πρόσβαση και εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας. Μετά το τέλος της διαδικασίας τα δεδομένα παραμένουν στο σύστημα μας για 7 ημέρες από την παράδοση, χρονικό περιθώριο επαρκές για την εγκατάσταση και τον έλεγχο των δεδομένων από τον πελάτη. Στη συνέχεια φροντίζουμε για την ολική διαγραφή και πλήρη εξάλειψη των δεδομένων σας. Στην Datalabs υποσχόμαστε απόλυτη εχεμύθεια των προσωπικών δεδομένων σας.

Μπορεί να γίνει ανάκτηση από δίσκους φορητού υπολογιστή;

Μπορεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων από δίσκους φορητού υπολογιστή (2.5″) με παρόμοιες διαδικασίες και μεθόδους με αυτές που εφαρμόζονται και στους δίσκους desktop υπολογιστών (3.5″).

Πώς θα πρέπει να συσκευάσω το σκληρό δίσκο μου για την αποστολή;

Ο δίσκος θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα φάκελο με φυσαλίδες (bubble bag) και στη συνέχεια μέσα σε ένα μικρό κουτί. Για να αποφύγετε τους κραδασμούς κατά τη μεταφορά μπορείτε να καλύψετε τα κενά με κομμάτια εφημερίδας.

Μπορούν να ανακτηθούν δεδομένα μετά την επίθεση ενός ιού;

Οι τεχνικοί λογισμικού της Datalabs έχουν επιτυχώς αντιμετωπίσει προβλήματα σκληρών δίσκων οι οποίοι έχουν δεχτεί «επιθέσεις» από ιούς και είναι πολύ έμπειροι στην ανάκτηση και αποκατάσταση των ζημιών τέτοιου είδους.

Μπορεί να γίνει ανάκτηση από συστοιχία Raid;

Στη Datalabs έχουμε ανακτήσει δεδομένα επιτυχώς από πολλούς τύπους συστοιχιών Raid. Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας.

Από τι αποθηκευτικά μέσα μπορεί η Datalabs να ανακτήσει δεδομένα;

Οι μηχανικοί της Datalabs εξειδικεύονται στην ανάκτηση δεδομένων από όλα τα αποθηκευτικά μέσα. Σκληροί δίσκοι φορητών και desktop υπολογιστών, συστήματα RAID, Flash Drives, CD-ROM, DVD, Tapes, Memory Cards, οποιουδήποτε κατασκευαστή, λειτουργικού συστήματος και interface.

Πόσο συχνά πρέπει να παίρνω backup;

Η καλύτερη τακτική είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των κρίσιμων αρχείων και δεδομένων σας κάθε 24 ώρες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστούν τα δεδομένα σας ανά πάσα στιγμή.
Χρειάζεστε βοήθεια;

Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε όλες τις απορίες....

ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ