ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ LAPTOP

Αναλαμβάνουμε την ανάκτηση δεδομένων από κάθε τύπο

αποθηκευτικού μέσου

Η εταιρία Datalabs παρέχει υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων για όλο το φάσμα των λειτουργικών συστημάτων, Laptop και όλων των μοντέλων φορητών και προσωπικών υπολογιστών.

Η απώλεια δεδομένων από το λάπτοπ μας συνήθως σημαίνει απώλεια σημαντικών δεδομένων της δουλειάς αλλά και πολλών προσωπικών μας δεδομένων. Έρευνες δείχνουν πως συνήθως αμελούμε περισσότερο να κάνουμε backup στους φορητούς υπολογιστές από ό,τι στα laptop.
Η ταχύτητα, η αμεσότητα και η αποτελεσματικότητα είναι απαραίτητες όταν αντιμετωπίζουμε απώλειες δεδομένων από laptop

Ποια είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν συχνά οι δίσκοι των Laptop;

Εσείς μπορείτε να διαπιστώσετε έγκαιρα ότι ο σκληρός σας δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα; Τα πιο συχνά συμπτώματα που μπορείτε να συναντήσετε είναι τα παρακάτω:

Αν το laptop σας καθυστερεί, κολλάει, σβήνει ή βγάζει συχνά μηνύματα για errors τότε σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δεδομένων μας.

Σημάδι προβλήματος μπορεί να είναι αρχεία που εξαφανίζονται ή που δεν ανοίγουν εύκολα ή ακόμη και η δυσκολία να ξαναμπείτε σε αρχεία που μόλις αποθηκεύσατε.

Συχνά μηνύματα που εμφανίζονται την ώρα που κάνετε defrag στον σκληρό σας, μπορεί να αποτελούν σημάδι για μια πιο σοβαρή βλάβη.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε και σε παράξενους ήχους που θυμίζουν γρατζούνισμα. Συχνά οι ήχοι αυτοί οφείλονται σε ζημιά που γίνεται πάνω στην επιφάνεια δεδομένων από την ίδια την κεφαλή εγγραφής.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην αγνοείτε συμπτώματα όπως τα παραπάνω καθώς μπορεί να αποτελούν προειδοποιήσεις για απώλεια των δεδομένων μας.

Αν το laptop σας παρουσιάσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Τα ευρέως διαθέσιμα προγράμματα και υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων μπορούν να διαγράψουν/καταστρέψουν τα αρχεία και να δημιουργήσουν δυσκολίες στην ανάκτηση των δεδομένων σας

Πιθανές αιτίες απώλειας δεδομένων σε Laptop

Μηχανικές βλάβες
Βλάβες σε περισσότερους από έναν δίσκους
Ηλεκτρολογικές βλάβες
Βλάβες του Controller
Αυξομειώσεις τάσεις
Λογική φθορά
Συστήματα που δεν εκκινούν
Ιοί
Bad sectors
Φυσικές καταστροφές

Τι κάνουμε όταν ο σκληρός μας δίσκος αρχίζει να μην λειτουργεί σωστά;

Αν έχετε σημαντικούς φακέλους που χρειάζεστε άμεσα, κρατήσετε ένα back up τους σε ένα usb. Έτσι, ακόμη και αν χρειαστείτε τελικά την βοήθεια μιας εταιρείας ανάκτησης δεδομένων, είναι χρήσιμο να έχετε τα απολύτως απαραίτητα για τη δουλειά σας αρχεία σε back up ώστε να δουλεύετε κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκτηση δεδομένων.
Είναι σημαντικό να σταματήσετε άμεσα να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Αν υπάρχει βλάβη και συνεχίσετε να λειτουργείτε το laptop  σας είναι πιθανό να δημιουργήσετε περαιτέρω ζημιά και ίσως και οριστική απώλεια των δεδομένων σας.

Καλέστε μια εξειδικευμένη εταιρεία ανάκτησης δεδομένων. Στη Datalabs οι τεχνικοί μας έχουν εμπειρία για την αποκατάσταση βλαβών από κάθε αποθηκευτικό μέσο και κάθε λειτουργικό σύστημα. Καλέστε μας, ενημερώστε μας για τα συμπτώματα και το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και θα σας δώσουμε μια εκτίμηση κόστους αλλά και απαιτούμενου χρόνου για την ανάκτησή σας.

Χρειάζεστε βοήθεια;

Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε όλες τις απορίες....

ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ