ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ MAXTOR

Αναλαμβάνουμε την ανάκτηση δεδομένων από κάθε τύπο

αποθηκευτικού μέσου

Η εταιρία Datalabs παρέχει υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων για όλο το φάσμα των λειτουργικών συστημάτων και σκληρών δίσκων MAXTOR συμπεριλαμβανομένων IDESATASCSI και SAS και όλων των μοντέλων φορητών και προσωπικών υπολογιστών.

Ανάκτηση δεδομένων από κάθε σκληρό δίσκο:

Ανάκτηση δεδομένων από λειτουργικά συστήματα όπως:

Οι σκληροί δίσκοι Maxtor παρουσιάζουν συχνότερα προβλήματα στο firmware. Το firmware δεν βρίσκεται πάνω στο PCB αλλά στο platter του δίσκου, στο System (Service) Area. Αν μια από τις ενότητες παρουσιάσει πρόβλημα, όλο το μικρο-λειτουργικό σύστημα του σκληρού δίσκου δεν μπορεί να ξεκινήσει, ο δίσκος δεν κάνει σωστή εκκίνηση και σταματά να λειτουργεί. Σε αυτή την περίπτωση, ο δίσκος αναγνωρίζεται με την εργοστασιακή του ονομασία (N4OP, CALYPSO, SABRE, GRIZZLY κλπ) και με 0 χωρητικότητα. Αν προσπαθήσετε να εκκινήσετε το μήνυμα που θα εμφανιστεί είναι συνήθως το “Disk boot failure. Insert system disk and press enter” ή το “Primary Master Hard Disk Fail” ή το “No Operating system found” ή το “USB Device malfunctioned” ή το “S.M.A.R.T. Capable But Command Failed” ή και κάποιο άλλο error του Bios.

Mέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος απλός τρόπος ώστε ένας απλός χρήστης να μπορέσει να διορθώσει το συγκεκριμένο τύπο προβλήματος. Η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος απαιτεί μια περίπλοκη διαδικασία, εξειδικευμένο εξοπλισμό και βαθιά γνώση της δομής του σκληρού δίσκου αλλά και των διαδικασιών ανάκτησης. Συνήθως δεν απαιτεί το άνοιγμα του σκληρού δίσκου σε clean room ούτε και την αγορά ανταλλακτικών, και συνεπώς το κόστος της ανάκτησης δεν είναι τόσο μεγάλο.

Ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα των σκληρών δίσκων Maxtor  είναι βλάβες στην ηλεκτρονική πλακέτα του δίσκου, γνωστή ως PCB. Οι Maxtor υπερθερμαίνονται εύκολα, κάθε αλλαγή στην τάση της τροφοδοσίας, σε συνδυασμό με το POWER STREAK είναι αρκετά για να κάψουν το chip ελέγχου του κινητήριου άξονα στο LOGIC BOARD. Όταν αυτό συμβεί, ο υπολογιστής δεν μπορεί να κάνει επανεκκίνηση, και μπορεί να παρατηρήσετε καπνό ή μυρωδιά από τον υπολογιστή, και όταν θα δώσετε ρεύμα στο δίσκο, αυτός δεν θα λειτουργεί καθόλου.

Τα ευρέως διαθέσιμα προγράμματα και υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων μπορούν να διαγράψουν/καταστρέψουν τα αρχεία και να δημιουργήσουν δυσκολίες στην ανάκτηση των δεδομένων σας

Η καταστροφή των σκληρών δίσκων, με συνέπεια την απώλεια δεδομένων, οφείλεται σε πολλούς λόγους συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

Ανθρώπινα λάθη
Απροσπέλαστα διαμερίσματα του δίσκου
Bad sectors
Κατεστραμμένα Master File Table
Επιθέσεις ιών
Φυσικές καταστροφές
Ζημιά από νερό
Φωτιά ή καπνός
Βραχυκύκλωμα

Ακόμη ένα συνηθισμένο σύμπτωμα βλάβης στους Maxtor είναι ένας θόρυβος κλικ, μπιπ, ή ακόμη και χτυπήματα. Ο δίσκος επιταχύνει και η κεφαλή ξεκινάει να χτυπάει μόλις παίρνει μπρος, με έναν σταθερό επαναλαμβανόμενο ήχο. Αυτό συνήθως είναι δείγμα ελαττωματικών κεφαλών αλλά προτού μπει σε clean room καλό θα είναι να πραγματοποιηθεί μια διαδικασία διάγνωσης ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα κάποιου προβλήματος στο firmware που μπορεί να προκαλεί τα ίδια συμπτώματα.

Συχνό είναι επίσης το πρόβλημα των bad sectors, κατεστραμμένων τμημάτων της επιφάνειας δεδομένων. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, το μαγνητικό μέσο με το οποίο είναι καλυμένα τα platter των δίσκων, ξεκινά να καταστρέφεται και παρουσιάζονται κατεστραμμένα τμήματα. Όταν ο δίσκος διαβάζει ένα τέτοιο τμήμα, τότε σταματάει, κάνει ήχους σαν γρατζούνισμα, ή ήχους τικ, και κλικ. Αυτό προκαλεί περαιτέρω ζημιά στην επιφάνεια αλλά απώλεια δεδομένων. Αν ο δίσκος σας παρουσιάσει τέτοια συμπτώματα είναι σημαντικό να σταματήσετε την παροχή ρεύματος και να τον εμπιστευθείτε σε μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων. Κάθε περαιτέρω προσπάθεια ώστε ο δίσκος να διαβάσει τα δεδομένα δημιουργεί επιπλέον προβλήματα που μπορούν να κάνουν την ανάκτηση αδύνατη. Στα εργαστήριά μας, χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα εργαλεία που έχουν την ικανότητα να διαβάζουν την επιφάνεια των δεδομένων παραβλέποντας τα κατεστραμμένα σημεία.

Χρειάζεστε βοήθεια;

Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε όλες τις απορίες....

ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ