ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ HITACHI

Αναλαμβάνουμε την ανάκτηση δεδομένων από κάθε τύπο

αποθηκευτικού μέσου

Η εταιρία Datalabs παρέχει υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων για όλο το φάσμα των λειτουργικών συστημάτων και σκληρών δίσκων HITACHI συμπεριλαμβανομένων IDESATASCSI και SAS και όλων των μοντέλων φορητών και προσωπικών υπολογιστών.

Ανάκτηση δεδομένων από κάθε σκληρό δίσκο:

Ανάκτηση δεδομένων από λειτουργικά συστήματα όπως:

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στους συγκεκριμένους δίσκους Hitachi, αφορούν ηλεκτρονικές βλάβες και πιο συγκεκριμένα στο PCB (πλακέτα), και μπορεί να προκύψουν μετά από διακοπές ρεύματος, και αυξομειώσεις τάσης. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να διαπιστώσετε κάποια περίεργη οσμή συνοδευόμενη από μια ξαφνική επανεκκίνηση ή τερματισμό του υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση αν προσπαθήσετε να δώσετε ρεύμα στο δίσκο θα διαπιστώσετε ότι δεν παίρνει στροφές ή ακούγετε ένα συνεχόμενο clicking. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η αντικατάσταση τμημάτων του δίσκου με νέα ανταλλακτικά, διαδικασία που συχνά είναι κοστοβόρα.  Πολλές φορές αρκετοί πελάτες μας δοκιμάζουν μια αλλαγή του PCB με ένα θεωρητικά ίδιο, από κάποιον άλλο δίσκο, όμως δυστυχώς η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή. Ο επαναπρογραμματισμός του καινούργιου pcb είναι βασική προϋπόθεση για να είναι συμβατό με τον προβληματικό δίσκο.

Κατεστραμμένα τμήματα της επιφάνειας όπου γράφονται τα δεδομένα είναι επίσης ένας συνηθισμένος τύπος προβλήματος στους δίσκους Hitachi/IBM.  Tα κατεστραμμένα τμήματα (bad sectors) παρουσιάζονται σε όλους τους δίσκους και δεν επιδέχονται επισκευής.  Ορισμένες φορές βέβαια ο δίσκος μπορεί να παρουσιάζει μεγάλο αριθμό bad sectors που μπορεί να οφείλονται σε μηχανικά κομμάτια (κεφαλές)  του δίσκου τα οποία είναι στα πρόθυρα να σταματήσουν να λειτουργούν.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει σωστή διάγνωση και να  επιλυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα είναι με ειδικά μηχανήματα ανάκτησης δεδομένων που μόνο μια εξειδικευμένη εταιρεία μπορεί να διαθέτει.

Τέλος ένα από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι δίσκοι είναι πρόβλημα στις κεφαλές, το οποίο προκαλείται συνήθως από τη χρήση και τη φθορά. Η αλλαγή κεφαλών είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα δεδομένα και απαιτεί ειδικές γνώσεις.

Η καταστροφή των σκληρών δίσκων, με συνέπεια την απώλεια δεδομένων, οφείλεται σε πολλούς λόγους συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

Ανθρώπινα λάθη
Απροσπέλαστα διαμερίσματα του δίσκου
Bad sectors
Κατεστραμμένα Master File Table
Επιθέσεις ιών
Φυσικές καταστροφές
Ζημιά από νερό
Φωτιά ή καπνός
Βραχυκύκλωμα
Τα ευρέως διαθέσιμα προγράμματα και υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων μπορούν να διαγράψουν/καταστρέψουν τα αρχεία και να δημιουργήσουν δυσκολίες στην ανάκτηση των δεδομένων σας
Χρειάζεστε βοήθεια;

Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε όλες τις απορίες....

ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ