Ανάκτηση φωτογραφιών και δεδομένων από υπολογιστή ή κινητό

ανακτηση φωτογραφιων

Η ειδικοί της Datalabs μπορούν να σας παρέχουν λύσεις στην ανάκτηση φωτογραφιών και δεδομένων από υπολογιστή ή κινητό, μέσα από ειδικά λογισμικά προγράμματα και hardware για κάθε μοντέλο. Η επαναφορά διαγραμμένων ή χαμένων αρχείων απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας πριν απευθυνθείτε σε ειδικό για να διασφαλίσετε την πιθανότητα να σωθεί το μέγιστο ποσοστό των χαμένων φωτογραφιών και αρχείων σας.

 

Στο άρθρο αυτό θα βρείτε:

 

Οι φωτογραφίες και τα δεδομένα που συλλέγουμε μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας ή να περιέχουν αναμνήσεις από στιγμές της ζωής μας που θέλουμε να διατηρήσουμε. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να τα κρατάμε ασφαλή, αποθηκεύοντας τα σε συσκευές ή σε αποθηκευτικά μέσα ώστε να τα έχουμε για πάντα. Δυστυχώς, κάποιες φορές συμβαίνουν ατυχήματα και μπορεί να χάσουμε ή να διαγράψουμε καταλάθος αρχεία και φωτογραφίες από τις συσκευές μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό και κάπως στενάχωρο. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποιες βασικές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επαναφορά χαμένων φωτογραφιών και αρχείων από διάφορες συσκευές και εφαρμογές. Παρακάτω θα δούμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό σχετικά με τον τρόπο ανάκτησης φωτογραφιών και δεδομένων, από smartphone, tablet, Laptops, SSD δίσκους, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κάρτες μνήμης, μονάδες USB καθώς, και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποθήκευση αρχείων σε cloud υπηρεσίες.

 

Ακολουθώντας τις συμβουλές που σας παρέχει η Datalabs, μπορείτε να αποφύγετε το άγχος της απώλειας σημαντικών φωτογραφιών και δεδομένων και να διασφαλίσετε ότι οι αναμνήσεις και οι πληροφορίες σας διατηρούνται αποθηκευμένες με ασφάλεια.

 

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με χαμένα ή διαγραμμένα αρχεία και δεν μπορείτε να τα ανακτήσετε, η ομάδα ειδικών της Datalabs μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τις χαμένες πληροφορίες σας γρήγορα και με ασφάλεια.

 

Συσκευές και εφαρμογές που χρησιμοποιούμε για να αποθηκεύσουμε φωτογραφίες και αρχεία

 

Υπάρχουν πολλές συσκευές και εφαρμογές που επιλέγουν οι άνθρωποι για να αποθηκεύσουν φωτογραφίες και αρχεία στην καθημερινότητα τους. Μία από τις πιο γνωστές συσκευές είναι τα smartphone που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν. Επαναφορά διαγραμμένων ή χαμένων φωτογραφιών μπορεί να γίνει από μοντέλα smartphone όπως, iPhone, Android, Samsung, Huawei και Xiaomi. Σε όλες τις μάρκες και τα μοντέλα μπορεί να γίνει ανάκτηση φωτογραφιών και δεδομένων αν ακολουθηθούν σωστά μερικά βήματα. Το κάθε μοντέλο μιας συγκεκριμένης μάρκας, έχει τις δικές του μοναδικές δυνατότητες και προδιαγραφές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία ανάκτησης χαμένων φωτογραφιών και δεδομένων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συσκευές tablet που είναι παρόμοια με τα smartphone, αλλά με μεγαλύτερες οθόνες και πιο ισχυρό υλικό.

 

Άλλες συσκευές όπως τα Laptop και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, είναι επίσης δημοφιλή για την αποθήκευση φωτογραφιών και δεδομένων. Μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης από τα smartphone ή τα tablet, καθιστώντας τα ιδανικά για την αποθήκευση μεγάλων δεδομένων.

 

Επαγγελματίες φωτογράφοι πολλές φορές κρατούν αποθηκευμένες φωτογραφίες σε ψηφιακές μηχανές. Είναι γνωστό πως οι ψηφιακές μηχανές προσφέρουν καλύτερη και μεγαλύτερη ψηφιακή ανάλυση φωτογραφιών από τα smartphone ή τα tablet και για αυτό τις επιλέγουν πολλοί.

 

Άλλο ένα μέσο αποθήκευσης και συλλογής φωτογραφιών και δεδομένων είναι οι κάρτες μνήμης και οι μονάδες USB. Οι κάρτες μνήμης χρησιμοποιούνται σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές αλλά και σε smartphones για την αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο, ενώ οι μονάδες USB χρησιμοποιούνται σε Laptop και επιτραπέζιους υπολογιστές.

 

Διάφορες πλατφόρμες όπως το Google Photos, το iCloud, το Viber, το Instagram, το Facebook, το Snapchat, το Messenger και το WhatsApp, γίνονται όλο και πιο ένα γνωστά για την δυνατότητα τους να προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο στους χρήστες τους. Μπορούν να προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο όταν συνδέονται οι χρήστες online.

 

Όλες αυτές οι συσκευές και οι εφαρμογές έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις για την ανάκτηση χαμένων φωτογραφιών και δεδομένων. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες και οδηγίες για τον τρόπο που μπορείτε να επαναφέρετε τις φωτογραφίες σας σε κάθε ένα από αυτά, αλλά και πως μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

 

Η Datalabs σας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων, για πολλές και διαφορετικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων smartphone, Laptop, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

 

Μέθοδοι ανάκτησης φωτογραφιών

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι ανάκτησης φωτογραφιών που μπορούν να στεφθούν με επιτυχία. Η κάθε μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της συσκευής ή της εφαρμογής από την οποία χάθηκαν οι φωτογραφίες. Οι δύο βασικές μέθοδοι για την ανάκτηση φωτογραφιών είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η επαναφορά των διαγραμμένων αρχείων. Διαβάστε παρακάτω λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ανάκτησης φωτογραφιών από κάθε τύπο συσκευής και εφαρμογής.

 

Ανάκτηση φωτογραφιών από Smartphone και Κινητά

ανακτηση φωτογραφιων smartphone

Για συσκευές smartphone, κινητά, tablet και υπολογιστές, ο ευκολότερες τρόπος ανάκτησης φωτογραφιών είναι τα αντίγραφα ασφαλείας. Σε πολλές συσκευές υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που αποθηκεύουν τα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, σε εξωτερικές πηγές, όπως το cloud ή σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι για να επαναφέρετε φωτογραφίες που χάσατε ή διαγράψατε καταλάθος. Για παράδειγμα, αν διαγράψατε κατά λάθος φωτογραφίες από τη συσκευή σας, είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται στον κάδο απορριμμάτων ή τον κάδο ανακύκλωσης της συσκευής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις επαναφέρετε από εκεί. Εάν χάσατε φωτογραφίες εξαιτίας δυσλειτουργικού λογισμικού, μπορείτε να τις ανακτήσετε μέσα από τα εργαλεία ανάκτησης που είναι ενσωματωμένα στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας. Δείτε αναλυτικά τα βήματα:

 

Για κινητά, smartphones

 • Πρώτα από όλα θα πρέπει να πάτε στον φάκελο “Πρόσφατα διαγραμμένα” στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Σε αυτό το φάκελο παραμένουν οι φωτογραφίες που έχετε διαγρ΄λαψει για 30 μέρες πριν διαγραφούν ολοκληρωτικά. Εάν οι φωτογραφίες που ψάχνετε δεν εμφανίζονται μέσα στο φάκελο, μπορείτε να συνδέσετε το κινητό σας σε έναν υπολογιστή μέσω καλωδίου USB και μέσω της εξερεύνησης αρχείων του υπολογιστή να εντοπίσετε και να ανακτήσετε τις φωτογραφίες από το φάκελο DCIM.

 

Συμβουλές για κινητά, smartphone

 • Θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως να χρησιμοποιείτε το κινητό σας μόλις καταλάβετε ότι χάσατε φωτογραφίες, προκειμένου να αποτραπεί η αντικατάσταση διαγραμμένων αρχείων.
 • Η μπαταρία του κινητού σας θα πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη πριν επιχειρήσετε να κάνετε ανάκτηση φωτογραφιών.
 • Να έχετε ενεργοποιημένη την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών σας στο χώρο αποθήκευσης cloud ή στον υπολογιστή σας για να αποφύγετε μελλοντική απώλεια δεδομένων, αρχείων και φωτογραφιών.

 

Προκλήσεις που μπορεί να συναντήσετε

 • Τα smartphones και τα κινητά που δεν δέχονται κάρτα μνήμης SD, η ανάκτηση φωτογραφιών είναι πιο δύσκολη.
 • Εάν έχει σπάσει η οθόνη στο κινητό σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες data recovery (ανάκτησης δεδομένων) προκειμένου να γίνει επαναφορά των φωτογραφιών σας.

Επαναφορά φωτογραφιών από Iphone

Επαναφορά φωτογραφιών από Iphone

Για φωτογραφίες που χάθηκαν ή διαγράφηκαν κατά λάθος σε κινητά τηλέφωνα Iphone, οι πιθανοί τρόποι για να τις επαναφέρετε είναι οι εξής:

 

 1. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “Φωτογραφίες”
 • Πρώτα ανοίξτε την εφαρμογή ‘Φωτογραφίες” και έπειτα τον φάκελο “Πρόσφατα διαγραμμένα”.
 • Επιλέξτε μέσα στο φάκελο όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να επαναφέρετε.
 • Πατήστε “Επαναφορά” ή “Ανάκτηση’ και οι φωτογραφίες θα εμφανιστούν ξανά στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών της συσκευής σας.
 1. Χρησιμοποιήστε το icloud
 • Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης και στην αναζήτηση γράψτε τη διεύθυνση icloud.com.
 • Συνδεθείτε με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής που έχετε ορίσει.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή “Photos” και βρείτε το φάκελο “Recently Deleted”.
 • Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να επαναφέρετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή “Ανάκτηση” και οι φωτογραφίες θα αποκατασταθούν.

 

Ανάκτηση φωτογραφιών από κινητό Samsung

Ανάκτηση φωτογραφιών από κινητό Samsung

Για τις φωτογραφίες που διαγράφηκαν κατά λάθος από συσκευή Samsung θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

 

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή “Gallery” – “Συλλογή”

 • Ανοίξτε την εφαρμογή “Gallery” και πηγαίντε στον φάκελο “Κάδος απορριμμάτων”.
 • Επιλέξτε τις φωτογραφίες που επιθυμείτε να ανακτήσετε.
 • Πατήστε στην επιλογή “Ανάκτηση” και οι φωτογραφίες θα εμφανιστούν ξανά στη συλλογή σας.

Ανάκτηση φωτογραφιών από κινητό Huawei

Ανάκτηση φωτογραφιών από κινητό Huawei

Μπορείτε να ανακτήσετε φωτογραφίες που διαγράψετε κατά λάθος  από τη συσκευή σας Huawei, ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Από την εφαρμογή “Συλλογή” φωτογραφιών

 • Πηγαίνετε στην εφαρμογή “Συλλογή” και ανοίξτε τον φάκελο “Πρόσφατα διαγραμμένα”.
 • Επιλέξτε ατομικά ή μαζικά τις φωτογραφίες που θέλετε να επαναφέρετε.
 • Πατήστε “Ανάκτηση” για να εμφανιστούν οι φωτογραφίες και πάλι στη συλλογή σας.

 

Επαναφορά διαγραμμένων φωτογραφιών από κινητό Xiaomi

Επαναφορά διαγραμμένων φωτογραφιών από κινητό Xiaomi

Η μέθοδος για να επαναφέρετε διαγραμμένες φωτογραφίες από κινητό Xiaomi είναι ίδια με αυτή για τα κινητά Huawei.

Μέσω της εφαρμογής “Συλλογή” φωτογραφιών

 • Ανοίγετε την εφαρμογή “Συλλογή” στο κινητό σας.
 • Έπειτα οδηγήστε στον φάκελο “Κάδος απορριμμάτων”.
 • Επιλέγετε τις φωτογραφίες που έχετε διαγράψει και θέλετε να ανακτήσετε.
 • Και τέλος, πατάτε στην επιλογή “Ανάκτηση”.

 

Ανάκτηση φωτογραφιών από κινητό με σπασμένη οθόνη

Ανάκτηση φωτογραφιών από κινητό με σπασμένη οθόνη

Ο μόνος τρόπος για να ανακτήσετε τις φωτογραφίες από κινητό με σπασμένη οθόνη που δεν είναι πλέον λειτουργική, είναι αφαιρώντας την κάρτα μνήμης SD και χρησιμοποιώντας μια συσκευή ανάγνωσης καρτών που μπορείτε να συνδέσετε με τον υπολογιστή σας ώστε να επαναφέρετε τις φωτογραφίες σας. Διαφορετικά, θα πρέπει πρώτα να επισκευάσετε την οθόνη και να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τις φωτογραφίες σας με έναν από τους παραπάνω τρόπους που αναφέραμε.

 

Αν χάσατε ή διαγράψατε καταλάθος φωτογραφίες ή δεδομένα από το κινητό σας ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή, απευθυνθείτε στους ειδικούς της Datalabs για να σας βοηθήσουν και να επαναφέρουν τα αρχεία σας με ασφάλεια. Η ομάδα μας διαθέτει τα εξειδικευμένα εργαλεία και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για την ανάκτηση δεδομένων από κινητά

Ανάκτηση φωτογραφιών από tablet

Ανάκτηση φωτογραφιών από tablet

Η διαδικασία ανάκτησης φωτογραφιών για τα tablet είναι ίδια με τα κινητά. Πρώτα θα πρέπει να ελέγξετε το φάκελο “Πρόσφατα διαγραμμένα”. Στην περίπτωση που οι φωτογραφίες σας δεν βρίσκονται σε αυτόν τον φάκελο, συνδέστε το tablet  με τον υπολογιστή σας και προσπαθήστε να τις βρείτε στην εξερεύνηση αρχείων για να τις ανακτήσετε. Εάν το tablet διαθέτει κάρτα μνήμης SD, χρησιμοποιήστε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών και συνδέστε την με τον υπολογιστή σας ώστε να επαναφέρετε τις φωτογραφίες σας. Εάν πάλι και η κάρτα μνήμης SD έχει πρόβλημα τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδικούς της Datalabs για την ανάκτηση δεδομένων από κάρτα SD.

 

Συμβουλές για tablet:

 • Η μπαταρία στο tablet σας θα πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη πριν επιχειρήσετε να κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια για να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας.
 • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία δημιουργίας αυτοματοποιημένων αντιγράφων ασφαλείας στο cloud ή στον υπολογιστή σας.

 

Προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε 

 • Πολλά tablet δεν διαθέτουν θέση για κάρτα μνήμης SD με αποτέλεσμα οι ανάκτηση φωτογραφιών να είναι πιό δύσκολη.

 

Ανάκτηση φωτογραφιών σε φορητούς υπολογιστές Laptop και PC

Ανάκτηση φωτογραφιών σε φορητούς υπολογιστές Laptop και PC

Για την ανάκτηση και επαναφορά φωτογραφιών σε laptop και σταθερούς υπολογιστές, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε στον κάδο ανακύκλωσης για τις διαγραμμένες φωτογραφίες. Εάν οι φωτογραφίες σας δεν εμφανίζονται στον κάδο ανακύκλωσης, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό ώστε να τις επαναφέρει με ασφάλεια. Στην Datalabs διαθέτουμε όλα τα τεχνικά και λειτουργικά μέσα ώστε να επαναφέρουμε τις χαμένες φωτογραφίες σας με ασφάλεια και πλήρη επιτυχία είτε είναι για ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους είτε για ανάκτηση δεδομένων από SSD.

 

Συμβουλές για φορητούς και σταθερούς υπολογιστές:

 • Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας αμέσως προκειμένου να αποφύγετε την αντικατάσταση των διαγραμμένων αρχείων.
 • Προσπαθήστε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας συχνά ώστε να αποφύγετε πιθανή απώλεια των φωτογραφιών σας στο μέλλον.

 

Προκλήσεις που συναντάτε σε Laptop – σταθερούς υπολογιστές  

Αν επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας κάποιο λογισμικό ανάκτησης φωτογραφιών, η επιτυχία είναι αμφίβολη και μπορεί να χάσετε για πάντα τα αρχεία σας. Για αυτό σας προτείνουμε να μιλήσετε με τους ειδικούς της Datalabs για την ανάκτηση δεδομένων από laptop ή την ανάκτηση δεδομένων από desktop

 

 

Ανάκτηση φωτογραφιών από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές – Κάμερες

Ανάκτηση φωτογραφιών από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές - Κάμερες

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για την ανάκτηση φωτογραφιών από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές (κάμερες). Για παράδειγμα, για κάμερες που έχουν πάψει να λειτουργούν, μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα μνήμης και να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών για να επαναφέρετε τις χαμένες φωτογραφίες. Κάποιες κάμερες μπορεί να διαθέτουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα ανάκτησης που να ανακτήσει χαμένες φωτογραφίες.

 

Για να επαναφέρετε φωτογραφίες από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, συνδέστε την κάμερα μέσω καλωδίου USB με τον υπολογιστή σας και ανατρέξτε στην εξερεύνηση αρχείων για να εντοπίσετε και να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας. Εάν η κάμερα σας δέχεται κάρτα μνήμης SD αφαιρέστε τη από τη συσκευή και χρησιμοποιήστε μία ειδική συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης SD.

 

Συμβουλές για ανάκτηση φωτογραφιών από κάμερα:

 • Η μπαταρία της κάμερας θα πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη πριν τη διαδικασία ανάκτησης φωτογραφιών.
 • Αποθηκεύστε τις φωτογραφίες στα cloud ή σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης

 

Προκλήσεις στην ανάκτηση φωτογραφιών από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

 • Ορισμένα παλαιότερα μοντέλα καμερών, δεν διαθέτουν κάρτες μνήμης SD και δεν είναι συμβατά με τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα, καθιστώντας την ανάκτηση φωτογραφιών πιο δύσκολη.

 

Ανάκτηση φωτογραφιών από Google photos, icloud, Facebook, instagram κ.α.

Ανάκτηση φωτογραφιών από Google photos, icloud, Facebook, instagram

Η κάθε διαδικτυακή πλατφόρμα όπως το Google photos, icloud, Facebook, instagram, έχει το δικό της τρόπο στην ανάκτηση φωτογραφιών. Για να επαναφέρετε φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες της κάθε πλατφόρμας ξεχωριστά. Πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν τις δικές τους ενσωματωμένες λειτουργίες ανάκτησης φωτογραφιών.

 

Ανάκτηση φωτογραφιών από το Instagram

Αν διαγράψατε καταλάθος φωτογραφίες από τον λογαριασμό σας στο instagram, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που μπορείτε να τις επαναφέρετε.

Έλεγχος αρχείων: Το instagram διαθέτει λειτουργία αρχειοθέτησης φωτογραφιών. Αν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, είναι πολύ πιθανό οι φωτογραφίες σας να βρίσκονται στην “Αρχειοθέτηση”. Για να το ελέγξετε, μεταβείτε στο προφίλ σας και πατήστε πάνω στις τρεις οριζόντιες γραμμές που βρίσκονται στην πάνω δεξιά γωνία και εκεί θα βρείτε την “Αρχειοθέτηση”. Θα εμφανιστεί η επιλογή “Αναρτήσεις” που εκεί μέσα θα υπάρχουν όλες οι διαγραμμένες φωτογραφίες σας. Από εκεί έχετε τις επιλογές, είτε να επαναφέρετε τις φωτογραφίες σας στο προφίλ σας, είτε να τις αποθηκεύσετε στη συσκευή σας.

 

Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στο instagram, μπορεί να βρίσκονται ακόμη στη συλλογή φωτογραφιών, στο κινητό σας. Ελέγξτε το φάκελο “Συλλογή” φωτογραφιών στο κινητό σας για να δείτε αν οι φωτογραφίες υπάρχουν εκεί.

 

Επικοινωνήστε με την υποστήριξη χρηστών του instagram: Στην περίπτωση που οι φωτογραφίες σας έχουν διαγραφεί οριστικά ή δεν μπορείτε να τις βρείτε, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση του instagram για να δείτε αν υπάρχει πιθανότητα να την επαναφέρουν οι ίδιοι. Οι διεγραμένες φωτογραφίες στο instagram παραμένουν στο αρχείο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οπότε θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα.

Ανάκτηση φωτογραφιών viber

Αν διαγράψατε φωτογραφίες ή βίντεο από την εφαρμογή του Viber, μπορείτε να τις ανακτήσετε με τους εξής τρόπους:

Φάκελος Viber στο κινητό: Αν συνηθίζετε να αποθηκεύετε φωτογραφίες ή βίντεο από το viber, είναι πολύ πιθανό αυτές οι φωτογραφίες να βρίσκονται κάπου μέσα στο κινητό σας και πιο συγκεκριμένα στο φάκελο “Viber”. Για συσκευές iPhone, τα αρχεία βρίσκονται στην εφαρμογή Φωτογραφίες και στο άλμπουμ “Viber”. Για τα Android, μέσω της εφαρμογής διαχείρισης αρχείων μπορείτε να πλοηγηθείτε στο φάκελο “Viber”.

 

Ιστορικό συνομιλιών Viber: Συνήθως στο ιστορικό συνομιλιών οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε λάβει, παραμένουν εκεί μέσω της συνομιλίας. Ανοίξτε τη συνομιλία με το αρχείο που είχατε μοιραστεί και ψάχνετε. Έπειτα πατήστε παρατεταμένα πάνω στο κοινόχρηστο αρχείο και επιλέξτε “Προώθηση” στον εαυτό σας.

 

Το Viber αποθηκεύει διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και είναι εφικτό να τα επαναφέρετε αν επικοινωνήσετε έγκαιρα με την εξυπηρέτηση Viber.

 

Ανάκτηση φωτογραφιών snapchat

Όπως όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και το snapchat έχει τους δικούς του τρόπους επαναφοράς φωτογραφιών.

Φάκελος snapchat στη συσκευή: Στη συσκευή σας δημιουργείται αυτόματα ένας φάκελος με την ονομασία “Snapchat” όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Εκεί αποθηκεύονται όλα τα αρχεία που έχετε μοιραστεί στην εφαρμογή.

 

Αναμνήσεις στο snapchat: Στην εφαρμογή υπάρχει μία ειδική λειτουργία που ονομάζεται “Αναμνήσεις snapchat” (Snapchat memories). Αν έχετε αποθηκεύσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας στις “αναμνήσεις”, τότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται ακόμη εκεί. Απλά ανοίξτε το Snapchat, σύρετε προς τα πάνω στην οθόνη της κάμερας και αναζητήστε την καρτέλα “Αναμνήσεις”. Εφόσον βρίσκεστε εκεί, μπορείτε να περιηγηθείτε και να αναζητήσετε τις αποθηκευμένες φωτογραφίες και τα βίντεο σας.

Επαναφορά φωτογραφιών facebook

Για επαναφορά φωτογραφιών στο Facebook, υπάρχουν τρεις μέθοδοι που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Ανατρέξτε στο φάκελο “Πρόσφατα διαγραμμένα”: Το Facebook αποθηκεύει για εσάς φωτογραφίες και βίντεο που έχετε διαγράψει στο φάκελο “Πρόσφατα διαγραμμένα”, για 30 ημέρες. Για να βρείτε αυτό το φάκελο θα πρέπει να πάτε στο προφίλ σας, πιο συγκεκριμένα στις φωτογραφίες σας και να κάνετε κλικ στο “Άλμπουμ”. Θα σας εμφανιστεί ένας φάκελος άλμπουμ με το όνομα ¨Πρόσφατα διαγραμμένα”, που θα πρέπει να επιλέξετε. Αν βρείτε μέσα στο άλμπουμ τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να ανακτήσετε, τότε κάντε κλικ πάνω του και επιλέξτε “Επαναφορά”.

 

Ειδοποιήσεις email: Όταν κάνετε μία ενέργεια στο Facebook όπως το να ανεβάσετε μία νέα φωτογραφία ή να αποδεχτείτε ένα νέο αίτημα φιλίας, το Facebook σας στέλνει ειδοποίηση για αυτή την ενέργεια στο email σας. Μέσα σε αυτό το email υπάρχει ένας σύνδεσμος που οδηγεί στη φωτογραφία που ανεβάσατε και πατώντας τον μπορείτε να βρείτε τη φωτογραφία σας.

 

Υποστήριξη Facebook: Εάν αντιληφθείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα πως κάποια από τις φωτογραφίες σας λείπει, μπορείτε να απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση του Facebook και να ζητήσετε να σας τη βρουν. Το Facebook όπως και πολλά άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσεις, αποθηκεύει τα αρχεία και τα δεδομένα σας για κάποιο καιρό.

 

Ανάκτηση φωτογραφιών από το messenger

Οι φωτογραφίες στο messenger αποθηκεύονται στη συσκευή σας αλλά και μέσα στην εφαρμογή ώστε να μπορείτε εύκολα να τις βρείτε.

Φάκελος messenger στη “Συλλογή”: Στη συλλογή φωτογραφιών του κινητού σας, θα υπάρχει ένας φάκελος με το όνομα “messenger”. Σε αυτό το φάκελο είναι αποθηκευμένες όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε στείλει ή λάβει μέσω της εφαρμογής.

 

Συνομιλία messenger: Ακόμα και αν έχετε διαγράψει μία φωτογραφία, αυτή μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει στα αρχεία πολυμέσων που έχετε μοιραστεί με το συνομιλητή σας. Πηγαίντε στην εφαρμογή και ανοίξτε τη συνομιλία που μοιραστήκατε τη φωτογραφία. Έπειτα, κάντε κλικ πάνω στην εικόνα του συνομιλητή και θα σας ανοίξει μία λίστα με επιλογές. Πατήστε την επιλογή “Προβολή πολυμέσων και αρχείων” και εκεί θα βρείτε όλα τα αρχεία και τις φωτογραφίες που έχετε μοιραστεί σε αυτή τη συνομιλία.

 

Επικοινωνία με την εξυπηρέτηση messenger: Το messenger ανήκει στην Meta, όπως το Facebook και το instagram. Επομένως, όπως και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και αυτό αποθηκεύει για κάποιο καιρό τα δεδομένα σας μέχρι να διαγραφούν τελείως. Αν επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση, ίσως καταφέρουν να σας βοηθήσουν.

 

Ανάκτηση φωτογραφιών iCloud

Αν διαγράψατε κατά λάθος φωτογραφίες από το iCloud, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να τις επαναφέρετε:

Πρώτα από όλα ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης όπως η Google και μεταβείτε στο iCloud.com. Έπειτα, δοκιμάστε να συνδεθείτε με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας. Βρείτε τον φάκελο “Photos” (φωτογραφίες), κάντε κλικ και επιλέξτε το φάκελο “Recently Deleted” (πρόσφατα διαγραμμένα). Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στην επιλογή “Ανάκτηση”. Οι φωτογραφίες θα αποκατασταθούν στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud όπως ήταν αρχικά.

 

Επαναφορά φωτογραφιών από Google photos

Για φωτογραφίες που διαγράφηκαν κατά λάθος ή για κάποιο λόγο χάθηκαν από το Google photos, υπάρχει τρόπος να τις βρείτε αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε την εφαρμογή Google photos και πηγαίντε στον “Κάδο απορριμμάτων”. Αν βρείτε εκεί τη φωτογραφία που ψάχνετε, επιλέξτε τη και πατήστε στην επιλογή “Επαναφορά”. Αν η φωτογραφία δεν βρίσκεται στο φάκελο “Κάδος απορριμμάτων”, τότε ίσως να μη μπορείτε να την επαναφέρετε.

 

Διαφορετικά, αν δεν τη βρείτε στο φάκελο ελέγξτε τον λογαριασμό σας στο Google Drive. Αν η λειτουργία “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός” στις Φωτογραφίες Google είναι ενεργοποιημένη, ενδέχεται να έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας στον λογαριασμό σας Google Drive.

 

Γιατί είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας

Σε αυτό το άρθρο αναφέρονται όλοι οι τρόποι που μπορεί κάποιος να ανακτήσει χαμένες ή διαγραμμένες φωτογραφίες. Όμως, όλα αυτά μπορεί να αποτραπούν αν δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των αρχείων σας. Τα τακτικά αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους:

 

 1. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε εξωτερικό σκληρό δίσκο
 2. Αντίγραφα σε κάρτες μνήμης SD
 3. Χρήση υπηρεσιών αποθήκευσης cloud
 4. Υπηρεσίες όπως iCloud ή Google photos

 

Στις περιπτώσεις που έχουν γίνει πρόσφατα αντίγραφα ασφαλείας και υπάρξει απώλεια δεδομένων, η ανάκτηση γίνεται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, αφού ο ογκος των φωτογραφιών που πρέπει να ανακτηθούν είναι μικρότερος και μειώνετε έτσι και ο κίνδυνος περεταίρω απώλειας κατά τη διάρκεια της ανάκτησης.

 

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε υπηρεσίες ανάκτησης φωτογραφιών και δεδομένων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους ειδικού της Datalabs για επαγγελματική βοήθεια.

Πιθανοί κίνδυνοι ανάκτησης δεδομένων και φωτογραφιών όταν το κάνετε μόνοι σας

Πιθανοί κίνδυνοι ανάκτησης δεδομένων και φωτογραφιών όταν το κάνετε μόνοι σας

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί κίνδυνοι στην ανάκτηση δεδομένων όταν επιχηρείτε να το κάνετε μόνοι σας. Ένας από αυτούς είναι η ολοκληρωτική απώλεια δεδομένων όταν γίνεται με διάφορα λογισμικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Κάθε συσκευή ή μέσω κοινωνικής δικτύωσης, έχει τις δικές του τεχνικές και λογισμικές απαιτήσεις όταν πρόκειται για ανάκτηση δεδομένων που μόνο ένας επαγγελματίας γνωρίζει πως να το κάνει με ασφάλεια. Συχνά, συμβαίνει να  διαγράφονται ή να καταστρέφονται τυχαία αρχεία όταν επιχειρείτε να ανακτήσετε δεδομένα και φωτογραφίες μόνοι σας. Επίσης, μπορεί να διαγράψετε ή να αντικαταστήσετε ακούσια αρχεία, γεγονός που κάνει πιο δύσκολη την ανάκτηση των αρχικών δεδομένων.Η χρήση εξειδικευμένου λογισμικού ή εργαλείων, μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω τη διαδικασία και να αυξήσει τον κίνδυνο βλάβης της συσκευής, όταν δεν γίνεται από επαγγελματία.

 

Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να προχωρήσετε στην ανάκτηση δεδομένων, επικοινωνήστε με την Datalabs για καθοδήγηση και βοήθεια από ειδικούς με τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο της ανάκτησης δεδομένων.

 

Οφέλη της ανάκτησης δεδομένων από επαγγελματία

Οφέλη της ανάκτησης δεδομένων από επαγγελματία

Όταν μιλάμε για ανάκτηση διαγραμμένων φωτογραφιών ή δεδομένων, ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος τρόπος είναι αυτός που γίνεται από επαγγελματία. Είναι σημαντικό πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση μόνοι σας για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα, να μιλήσετε πρώτα με κάποιον ειδικό που θα σας καθοδηγήσει και θα σας συμβουλέψει για όλες τις επιλογές ανάκτησης δεδομένων που έχετε. Μία επαγγελματική προσέγγιση μπορεί να σας εξασφαλίσει πλεονεκτήματα και οφέλη όπως:

 

Χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί με την χρόνια εμπειρία στην ανάκτηση φωτογραφιών. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός που διαθέτουν οι ειδικοί της Datalabs στα εργαστήρια τους, μπορεί να σας προσφέρειτα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να διασφαλίσετε την ασφαλή ανάκτηση των φωτογραφιών σας. Η ομάδα των ειδικών μας διαθέτει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για την πλοήγηση σε πολύπλοκες διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων.

 

Με την επαγγελματική αποκατάσταση των φωτογραφιών σας, έχετε μεγαλύτερο ποσοσστό επιτυχίας. Επίσης, μειώνεται ο κίνδυνος περαιτέρω βλάβης της συσκευής καθώς οι επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων διαθέτουν πρωτόκολλα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου περαιτέρω ζημιάς κατά τη διαδικασία ανάκτησης.

 

Σας καλύπτει η προστασία απορρήτου. Στη Datalabs λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν εμπιστευτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάκτησης.

 

Ελπίζουμε αυτός ο ολοκληρωμένος οδηγός ανάκτησης δεδομένων, να σας βοήθησε να καταλάβετε καλύτερα όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανακτήσετε μία φωτογραφία ή ένα αρχείο. Οι βασικές μέθοδοι που αναφέρουμε μπορούν να εφαρμοστούν από οποιονδήποτε επιθυμεί να βρει τις χαμένες φωτογραφίες του. Φυσικά, για τη δική σας ασφάλεια αλλά και για την ασφάλεια της συσκευής σας, καλό είναι να απευθύνεστε σε επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία και αξιοπιστία, που θα αναλάβουν τα ανακτήσουν τις φωτογραφίες σας με ασφάλεια και συνέπεια.

 

Στη Datalabs διαθέτουμε ISO 9001/2015 για την ποιότητα των υπηρεσιών μας, καθώς και ISO 27001/2013 για την ασφάλεια των δεδομένων σας. Βρισκόμαστε στο χώρο της ανάκτησης δεδομένων από το 2003 και καταφέρνουμε να βγάζουμε εις πέρας όποια πρόκληση στην ανάκτηση δεδομένων μας ανατεθεί, με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95%.