καρτες μνημης SD

Οι κάρτες μνήμης SD και microSD χρησιμοποιούνται κυρίως σε κινητά τηλέφωνα και κάμερες για επιπλέον μνήμη και χωρητικότητα. Αυτό σημαίνει ότι αν χαλάσουν και δεν έχετε προλάβει να μεταφέρετε τα αρχεία στον υπολογιστή, θα χάσετε πολύτιμα δεδομένα, όπως βίντεο και φωτογραφίες. Ωστόσο, η ανάκτηση αρχείων από κάρτες μνήμης SD και microSD είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί σε πολλές περιπτώσεις με τους κατάλληλους χειρισμούς. Τι πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζετε για την υπηρεσία data recovery και τι ελπίδες έχετε αν σας συμβεί και εσάς μια απώλεια δεδομένων;

 

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται το data recovery;

Η απώλεια αρχείων μπορεί να συμβεί σε διάφορες περιπτώσεις. Μπορεί να διαγράψετε κάποιο αρχείο κατά λάθος, η κάρτα SD να μορφοποιηθεί, να έχει καταστραφεί, να μην αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή και να είναι απροσπέλαστη ή να έχει μολυνθεί από ιούς. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας, τα οποία μπορείτε να δείτε μόνο αν γίνει ανάκτηση δεδομένων.

data recovery απο καρτες μνημης

Δοκιμάστε διαφορετικό αναγνώστη

Προτού πανικοβληθείτε και ξεκινήσετε να σκέφτεστε πώς θα επαναφέρετε τα αρχεία σας, χρησιμοποιήστε διαφορετικό αναγνώστη. Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να έχει χαλάσει ο ενσωματωμένος αναγνώστης καρτών SD στον υπολογιστή ή το laptop σας και η κάρτα να μην έχει κανένα πρόβλημα.

memory card reader

Μην κάνετε format

Αν έχει χαλάσει η κάρτα και ο αναγνώστης δεν μπορεί να τη διαβάσει, υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσει ο υπολογιστής να κάνετε format, διότι έτσι θεωρεί ότι μπορεί η κάρτα να επανέλθει στη φυσιολογική της λειτουργία. Υπάρχουν διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο που προτρέπουν τους χρήστες να κάνουν format στις κάρτες και μετά με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων να επαναφέρουν τα αρχεία. Δυστυχώς το μόνο που συμβαίνει  είναι να δημιουργείται ένα επιπλέον πρόβλημα στην διαδικασία της ανάκτησης. Αν είχατε σημαντικά δεδομένα μέσα στην κάρτα και ενδιαφέρεστε για επαναφορά αρχείων από αυτή, μην κάνετε το λάθος να προχωρήσετε σε format, διότι μετά θα είναι πολύ δύσκολη η ανάκτηση δεδομένων. Απλά αγνοήστε το μήνυμα και προχωρήστε σε data recovery με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους.

καρτα sd

Προγράμματα ανάκτησης δεδομένων

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα ανάκτησης αρχείων από κάρτες SD, όπως το Disk Digger ή το Recuva, τα οποία πρέπει να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να συνδέσετε την κάρτα σας και να τα αφήσετε να την ψάξουν, για να επαναφέρουν διαγραμμένα αρχεία. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε είναι κατά την εγκατάσταση των προγραμμάτων αυτών να μην τα αφήσετε να σας εγκαταστήσουν και άλλα άσχετα ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως συνήθως συμβαίνει, γιατί μπορεί να κατεβάσετε μαζί και ιούς. Επίσης, τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα είναι δωρεάν μόνο για περιορισμένο αριθμό αρχείων, οπότε για πιο εξελιγμένα features και περισσότερα αρχεία θα πρέπει να πληρώσετε. Σας συνιστούμε, επίσης, να δώσετε προσοχή και στην περίπτωση να σας αλλάξουν αυτά τα προγράμματα τα ονόματα των ανακτημένων αρχείων, κάτι που για κάποιους χρήστες μπορεί να μην είναι καθόλου λειτουργικό.

disk digger

Εξειδικευμένοι τεχνικοί

Σίγουρα, το καλύτερο και πλέον αξιόπιστο βήμα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον τεχνικό με γνώσεις και εμπειρία στην ανάκτηση δεδομένων και την επαναφορά διεγραμμένων αρχείων. Μόνο τότε θα μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα ανακτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα αρχεία, ότι δεν θα καταστραφεί η κάρτα SD κατά τη διαδικασία του data recovery και ότι τα ανακτημένα αρχεία θα είναι ανέπαφα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.
Δείτε επίσης τις τιμές για ανάκτηση δεδομένων.