επαναφορα αρχειων απο microsoft office

Είναι κάποιες φορές που δουλεύουμε αμέριμνοι στον υπολογιστή μας και ξαφνικά κάτι συμβαίνει. Δυστυχώς πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Να παρουσιαστεί μία βλάβη ή πιο απλά να κολλήσει το λειτουργικό σύστημα. Αν έχουμε σταθερό υπολογιστή χωρίς εναλλακτικό τροφοδοτικό, μια πτώση ρεύματος θα τον κάνει να κλείσει αμέσως, ενώ και στο laptop αν είμαστε απρόσεκτοι, μπορεί αυτό να μας κλείσει από μπαταρία. Τέλος πάντων, οι πιθανότητες κάτι να πάει στραβά όσο δουλεύουμε πάνω σε ένα σημαντικό αρχείο στο Microsoft Office είναι, σύμφωνα με το νόμο του Μέρφι, μεγαλύτερες από όταν καθόμαστε απλώς και χαζεύουμε στο internet.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε. Η ανάκτηση αρχείων στο Microsoft Office είναι εύκολη, επειδή το Word, το Excel, το Power Point και τα άλλα προγράμματα κρατούν προσωρινές versions των αρχείων, οι οποίες είναι προσβάσιμες από το χρήστη για περιορισμένο χρονικό διάστημα μετά το συμβάν. Μπορεί να μην είναι το αρχείο ακριβώς έτσι όπως το αφήσαμε, σίγουρα όμως θα είναι καλύτερα από το να μην το είχαμε καθόλου. Ας δούμε παρακάτω τη διαδικασία επαναφοράς αρχείων που πρόσφατα έχει αποθηκεύσει το Microsoft Office μέσα από πέντε απλά βήματα (και ένα έκτο αν χρειαστεί).

Βήμα 1ο: Ανοίξτε το πρόγραμμα

Ανοίξτε το πρόγραμμα του Microsoft Office, πάνω στο οποίο δουλεύατε το αρχείο που χάσατε. Για την ακρίβεια, θυμηθείτε ότι πρέπει να ανοίξετε ένα καινούριο document και στη συνέχεια να πατήσετε Αρχείο (πάνω αριστερά).

word αρχειο

Βήμα 2ο: Πατήστε Πληροφορίες

Στην αριστερή στήλη που θα σας εμφανιστεί πατήστε Πληροφορίες και στη συνέχεια Διαχείριση Εγγράφου.

Βήμα 3ο: Πατήστε Διαχείριση εγγράφου

Στο Word πρέπει να πατήσετε Διαχείριση εγγράφου, ενώ στο Excel Διαχείριση βιβλίου εργασίας και στο Power Point Διαχείριση παρουσίασης. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς διαδικασία με άλλο όνομα.

word πληροφοριες

Βήμα 4ο: Πατήστε Ανάκτηση μη αποθηκευμένων εγγράφων

Το Microsoft Office κρατάει, όπως προελέχθη, την πιο πρόσφατη εκδοχή του αρχείου σας, κάνει δηλαδή ουσιαστικά auto save ανά συχνά χρονικά διαστήματα. Με αυτό το βήμα έχετε τη δυνατότητα για ανάκτηση αρχείων τα οποία εσείς δεν έχετε σώσει, αλλά το Microsoft Office κράτησε για εσάς.

word ανακτηση αρχειων

Βήμα 5ο: Επιλέξτε το αρχείο

Στη λίστα που θα σας βγει μπορείτε να επιλέξετε το αρχείο, το οποίο σας ενδιαφέρει. Επιλέγοντάς το και πατώντας Άνοιγμα, θα σας ανοίξει η πιο πρόσφατη εκδοχή αυτού του αρχείου, για να το επεξεργαστείτε. Υπάρχει, όμως, μια μικρή πιθανότητα να μην εμφανιστεί στη λίστα το αρχείο που ψάχνετε. Τότε θα πρέπει να πάτε στο έκτο βήμα.

word επιλεξτε αρχειο

Βήμα 6ο: Ψάξτε στο σκληρό δίσκο

Για να βρείτε και να επαναφέρετε το αρχείο που ψάχνετε, πηγαίνετε στο φάκελο C:\Χρήστες\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft\Excel (ή Word ή Powerpoint). Εκεί θα δείτε ένα αρχείο με το όνομα που του είχατε δώσει ακολουθούμενο από διάφορους αριθμούς ή γράμματα. Κάντε διπλό κλικ πάνω του, για να το ανοίξετε. Αυτή είναι η τελευταία version του αρχείου σας που αποθηκεύτηκε στον υπολογιστή σας και τώρα που το ανοίξατε μπορείτε να το επεξεργαστείτε, να κάνετε όσες αλλαγές θέλετε και να το σώσετε σε όποιο σημείο του σκληρού δίσκου θέλετε με το παλιό ή με νέο όνομα.

 

Στην περίπτωση που ο υπολογιστής έχει κλείσει και δεν ανοίγει ξανά ώστε να μπορέσετε να επαναφέρετε τα αρχεία σας μαζί και τα αρχεία του Microsoft office, αναλαμβάνουμε να κάνουμε την ανάκτηση των δεδομένων από τον σκληρό σας δίσκο με επιτυχία!

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.
Δείτε επίσης τις τιμές για ανάκτηση δεδομένων.