Πώς να επαναφέρω αρχεία που διέγραψα στο κινητό;

Δεν είναι σπάνιο να διαγράφουμε κάποιο αρχείο στο κινητό, επειδή νομίζουμε ότι δεν το χρειαζόμαστε ή επειδή δεν έχει χώρο η μνήμη. Και ύστερα να συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά το χρειαζόμαστε, όταν πια θα είναι αργά.

Ευτυχώς, δεν είναι πάντα αργά. Υπάρχουν τρόποι να επαναφέρουμε αρχεία που διαγράψαμε κατά λάθος στο κινητό και μάλιστα με αρκετά απλή διαδικασία. Ας δούμε παρακάτω τις επιλογές που έχουμε για iPhone και Android.

Ανάκτηση αρχείων με backup

ανακτηση δεδομενων κινητου απο backup

Τόσο στα κινητά iPhone όσο και Android υπάρχει η δυνατότητα για backup είτε τοπικά είτε στο Cloud. Συγκεκριμένα, στο iPhone το backup γίνεται στο iTunes, το οποίο αποθηκεύει ένα εφεδρικό αντίγραφο στον υπολογιστή, κάθε φορά που συνδέετε το κινητό σε αυτόν. Έτσι, μπορείτε απλά να συνδέσετε το κινητό στον υπολογιστή και να ανακτήσετε τα δεδομένα από αυτό το αντίγραφο, αρκεί φυσικά να είναι πρόσφατο. Η άλλη επιλογή είναι να ανακτήσετε τα δεδομένα από το iCloud, το οποίο αποθηκεύει τα δεδομένα που έχετε επιλέξει, κάθε φορά που το κινητό συνδέεται σε WiFi.

Στα κινητά Android το backup στο Cloud γίνεται στο λογαριασμό Google, όμως και εκεί υπάρχει επιλογή για το ποια δεδομένα θέλετε να συγχρονίζετε (π.χ. μηνύματα, φωτογραφίες κλπ). Θα πρέπει, λοιπόν, το αντίγραφο ασφαλείας να είναι πρόσφατο και να περιέχει το αρχείο που έχει διαγραφεί. Επίσης, σε πολλές συσκευές Android υπάρχει η δυνατότητα για τοπικό backup. Στις “Ρυθμίσεις”> “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά” μπορείτε να βρείτε το πιο πρόσφατο αρχείο backup, για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας από αυτό.

Αν διαγράψατε κατά λάθος μια φωτογραφία, μπορείτε σε Android και iPhone να τσεκάρετε την εφαρμογή με τις φωτογραφίες. Εκεί υπάρχει άλμπουμ με τις διαγραμμένες φωτογραφίες, οι οποίες μπορούν να ανακτηθούν με ένα απλό κλικ και παραμένουν προς επαναφορά για 30 μέρες.

 

Επαναφορά αρχείων με software

ανακτηση δεδομενων κινητου μεσω software

Υπάρχουν διάφορα δωρεάν προγράμματα για ανάκτηση δεδομένων από κινητό, τα οποία λειτουργούν σκανάροντας τη μνήμη και βρίσκοντας τα διεγραμμένα αρχεία. Αυτά συνήθως εγκαθίστανται στον υπολογιστή και μέσω αυτού κάνουν όλη τη διαδικασία, όσο το κινητό είναι συνδεδεμένο. Αυτά που εγκαθίστανται στο κινητό έχουν περιορισμένες δυνατότητες.

Γενικά, όλα αυτά τα προγράμματα, ειδικά τα δωρεάν, μπορούν να ανιχνεύσουν και να ανακτήσουν λίγα σχετικά αρχεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, ενέχουν τον κίνδυνο να καταστρέψουν τα αρχεία και μετά η επαναφορά τους να είναι αδύνατη ακόμα και με πιο δραστικές λύσεις.

 

Επαναφορά δεδομένων με τεχνικό

ανακτηση δεδομενων android

Η πιο ασφαλής λύση με τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας είναι ο εξειδικευμένος τεχνικός στην ανάκτηση διεγραμμένων αρχείων από κινητό. Εφόσον το αρχείο έχει διαγραφεί και δεν μπορείτε να το βρείτε σε κάποιο backup, τότε απαιτούνται εξελιγμένα προγράμματα, τα οποία κάνουν ενδελεχές scanning και βρίσκουν τα αρχεία που διαγράφηκαν. Η επιτυχία αγγίζει ακόμα και το 100%, αν δεν έχουν επανεγγραφεί άλλα αρχεία από πάνω ή δεν συνυπάρχει και κάποια βλάβη στο κινητό.

Η εταιρεία ανάκτησης δεδομένων Datalabs μπορεί χάρη στους έμπειρους τεχνικούς της να επαναφέρει τα διαγραμμένα αρχεία από το κινητό σας σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Μάθετε περισσότερα για την ανάκτηση δεδομένων από κινητό εδώ