Πότε μπορείτε να κάνετε επαναφορά αρχείων μόνοι σας & πότε πρέπει να απευθυνθείτε στους ειδικούς

data recovery

Για το μέσο χρήστη των υπολογιστών η απώλεια δεδομένων είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ένα πέπλο μυστηρίου, το οποίο δεν μπορεί να ξεδιαλύνει μόνος του. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο δύσκολα, ώστε να μην μπορούν να γίνουν κάποιες κινήσεις από το σπίτι. Αν έχετε μια ελάχιστη ευχέρεια με τους υπολογιστές, η επαναφορά αρχείων σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει με μερικά απλά βήματα. Φυσικά, σε κάποια θέματα είναι λογικό να παραδεχτείτε την άγνοιά σας και να εμπιστευθείτε τους ειδικούς στο data recovery, οι οποίοι με τα σύγχρονα εργαλεία και τις γνώσεις τους θα μπορέσουν να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι εσείς από το σπίτι. Ας δούμε παρακάτω πότε μπορείτε να το προσπαθήσετε μόνοι σας και πότε πρέπει να προτιμήσετε τους ειδικούς στην ανάκτηση δεδομένων.

Εύκολες κινήσεις για αρχάριους

Όσο αρχάριος και αν είστε, μπορείτε σίγουρα να ρίξετε μια ματιά στον κάδο ανακύκλωσης, στον οποίο αποθηκεύονται όλα τα αρχεία που διαγράφηκαν. Έτσι, αν διαγράψατε κατά λάθος κάποιο αρχείο, μπορείτε να το επαναφέρετε βρίσκοντας το στον κάδο ανακύκλωσης, ώστε να μεταφερθεί στην αρχική του τοποθεσία.

καδος ανακυκλωσης

Δωρεάν προγράμματα για το μέσο χρήστη

Αν τα αρχεία δεν βρίσκονται στον κάδο ανακύκλωσης είτε επειδή τον αδειάσατε είτε επειδή δεν έχετε αυτή την επιλογή ενεργοποιημένη και τα αρχεία διαγράφονται αμέσως μόνιμα, τότε χρειάζεστε κάποιο πρόγραμμα, που θα βρει και θα επαναφέρει τα δεδομένα σας, τα οποία βρίσκονται ακόμα σε φυσικό επίπεδο στο δίσκο. Αυτά τα προγράμματα χρειάζονται και στην περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν είναι προσβάσιμο το USB stick ή η κάρτα μνήμης λόγω κάποιου προβλήματος στο λειτουργικό. Έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν είναι δύσκολα στη χρήση, οπότε ένας μέσος χρήστης που είναι εξοικειωμένος με τον υπολογιστή μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

δωρεαν προγραμματα

Απαιτητικότερα προγράμματα

Πολλές φορές δεν είναι εφικτό με τα δωρεάν προγράμματα να καταφέρετε να βρείτε αρχεία που έχουν διαγραφεί καιρό ή έχουν γίνει ελαττωματικά με κάποιον τρόπο, αφού τα δωρεάν software έχουν πιο περιορισμένη δύναμη. Με πληρωμένα προγράμματα μπορεί να γίνει σκανάρισμα σε βάθος που θα έχει ως αποτέλεσμα πιο βαθύ ψάξιμο και ανεύρεση περισσότερων αρχείων. Για να χειριστείτε αυτά τα προγράμματα, πρέπει να έχετε πολλές γνώσεις και εμπειρία στην πληροφορική, οπότε σας προτείνουμε να απευθυνθείτε στους ειδικούς της Datalabs.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

ανακτηση δεδομενων

Πρόβλημα στο hardware

Αν ο υπολογιστής σας παρουσιάζει πρόβλημα στο hardware, δηλαδή αν έχει πέσει πάνω του υγρό, έχει υποστεί βλάβη σε κάποιο εξάρτημα ή έχει υπερθερμανθεί, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επιληφθεί του θέματος τεχνικός, ο οποίος θα ανοίξει το σκληρό δίσκο, την κάρτα μνήμης ή το USB stick σε εργαστήριο με εξελιγμένο εξοπλισμό και θα προσπαθήσει να επαναφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα αρχεία σε μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία. Συνεπώς, αυτό είναι κάτι που όχι μόνο δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας και δεν έχει νόημα να προσπαθήσετε αλλά και μπορεί να κάνετε ζημιά αν επιμείνετε.

Δείτε το άρθρο πότε είναι εφικτή η ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένο δίσκο

χαλασμενος σκληρος δισκος