Ανάκτηση δεδομένων μετά από format σε σκληρό δίσκο: Είναι εφικτή;

Ανάκτηση δεδομένων μετά από format

Αν έγινε κατά λάθος format στο δίσκο του υπολογιστή σας, μία ερώτηση θα είναι καρφωμένη στο μυαλό σας, ειδικά αν δεν έχετε πάρει backup των αρχείων σας. Είναι δυνατή η ανάκτηση αρχείων μετά από format σε σκληρό δίσκο; Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν πιστεύετε ότι τα δεδομένα σας έχουν χαθεί για πάντα, έμπειροι επαγγελματίες ανάκτησης δεδομένων γνωρίζουν πώς να τα σώσουν.

Όταν ο σκληρός δίσκος έχει μορφοποιηθεί και το λειτουργικό σύστημα έχει επανεγκατασταθεί, εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα για την ανάκτηση των αρχείων. Αρκεί να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε και σε ποιους πρέπει να απευθυνθείτε. Η κατανόηση των κινδύνων και η παρακολούθηση της σωστής διαδικασίας θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε την επιτυχία όλων των προσπαθειών επαναφοράς των δεδομένων σας.

απωλεια αρχειων

Τα αρχεία δεν πρέπει να επανεγγραφούν

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε αμέσως τον υπολογιστή σας. Ο λόγος που είναι αυτό τόσο σημαντικό είναι ότι δεδομένα γράφονται συνεχώς στη μονάδα δίσκου, όταν λειτουργεί το λειτουργικό σύστημα. Έτσι, ακόμα και αν δεν κάνετε τίποτα, μπορεί κάποιο αρχείο να διαγραφεί για πάντα, όταν κάποιο άλλο εγγραφεί στη θέση του.

Για να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο αρχείο, κάθε τομέας που περιλαμβάνει δεδομένα για αυτό το αρχείο πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση. Η αντικατάσταση οποιουδήποτε μέρους αυτού του τομέα με νέα δεδομένα θα προκαλέσει απλά την ολική διαγραφή του αρχείου.

Μετά το format ενός σκληρού δίσκου, το πιο συνηθισμένο επόμενο βήμα είναι η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Όμως, αυτή η κίνηση αντικαθιστά αυτόματα ένα τμήμα του σκληρού δίσκου με επίπτωση στη δυνατότητα ανάκτησης των δεδομένων. Η ανάκτηση του μορφοποιημένου σκληρού δίσκου είναι δυνατή σε αυτό το σημείο, ωστόσο η επιτυχία μειώνεται με την επανεγκατάσταση νέων δεδομένων.

εγκατασταση windows

Η πλήρης επαναφορά του σκληρού δίσκου είναι συνήθως σπάνια

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να γίνει un-format του σκληρού δίσκου, μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί. Ωστόσο, είναι απολύτως δυνατό να βρείτε πολλά αρχεία και να τα ανακτήσετε. Ας θυμηθούμε ότι, όταν διαγράφεται ένα αρχείο, δεν χάνεται μόνιμα από το δίσκο, αλλά αντ’ αυτού οι τομείς που περιέχουν τα δεδομένα γίνονται διαθέσιμοι για εγγραφή ξανά. Εάν στους τομείς αυτούς δεν υπάρξει επανεγγραφή, είναι εφικτή η ανάκτηση του αρχείου.

Συνεπώς, το εύρος επιτυχίας της ανάκτησης μετά από format εξαρτάται από το πόσο γρήγορα και σωστά θα κινηθείτε, έτσι ώστε η επαναφορά αρχείων να μπορεί να αγγίξει υψηλά ποσοστά. Οπωσδήποτε, η ανάκτηση αρχείων μετά από format σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο είναι ευκολότερη σε αντίθεση με τον εσωτερικό σκληρό δίσκο του υπολογιστή, καθώς ο πρώτος δεν έχει λειτουργικό σύστημα.

επαναφορα σκληρου δισκου

Ποια είναι η διαδικασία ανάκτησης αρχείων μετά το format;

Δεν υπάρχει εύκολη διαδικασία, για να ανακτήσετε τα αρχεία από το σκληρό δίσκο, καθώς πρόκειται συνήθως για μια μακρά και εξαντλητική διαδικασία. Αυτό συμβαίνει, επειδή απαιτούνται πολλές ώρες αναζήτησης και επιβεβαίωσης της ακεραιότητας των δεδομένων, προκειμένου να καθοριστεί η επιτυχία. Οι μέθοδοι DIY με αμφιβόλου ποιότητας free software στο διαδίκτυο για ανάκτηση δεδομένων είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να εφαρμόζονται μόνο όταν τα δεδομένα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά τέτοιες πρακτικές οδηγούν σε μόνιμη απώλεια των δεδομένων, οπότε μετά είναι πολύ αργά, για να κάνει το οτιδήποτε ο τεχνικός, στον οποίο θα απευθυνθείτε με καθυστέρηση.

Πολλές εταιρείες ανάκτησης δεδομένων, όπως η Datalabs, έχουν ειδικούς των οποίων η μόνη δουλειά είναι η ανάκτηση αρχείων από μορφοποιημένο δίσκο. Οι επαγγελματίες αυτοί έχουν την εμπειρία και τα προηγμένα εργαλεία, ώστε να πετύχουν το υψηλότερο ποσοστό επαναφοράς των δεδομένων σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει, ώστε να ανακτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα στο δίσκο σας.