Ανάκτηση δεδομένων μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε Android

Ανάκτηση δεδομένων μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε Android

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι η επαναφορά μιας ηλεκτρονικής συσκευής (κυρίως ενός smartphone) στην αρχική της κατάσταση, όπως αυτή έχει οριστεί από τον κατασκευαστή στο εργοστάσιο. Με αυτή την κίνηση, διαγράφονται όλα τα δεδομένα, οι ρυθμίσεις και οι εφαρμογές που έχει προσθέσει ο χρήστης στη συσκευή. Πρόκειται για μια πολύ δραστική λύση, η οποία πρέπει να γίνεται, όταν το κινητό είναι προς πώληση, παρουσιάζει σοβαρά σφάλματα λογισμικού ή έχει μολυνθεί από ιό.

Τι γίνεται, όμως, αν συμβεί κατά λάθος; Ή αν τη μετανιώσετε; Σίγουρα, θα αναρωτιέστε αν είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο Android κινητό σας, ώστε να μην χάσετε όλα σας τα τραγούδια, τις φωτογραφίες και πολύτιμα αρχεία που είχατε στη συσκευή σας. Η απάντηση είναι ότι είναι δυνατή στις περισσότερες περιπτώσεις! Ας δούμε παρακάτω πώς μπορεί να γίνει η ανάκτηση των αρχείων ανάλογα με την κατάλληλη μέθοδο.

Μέθοδος 1: Ανάκτηση δεδομένων σε Android με back up

Αν έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας (back up), τότε η ανάκτηση δεδομένων σε Android θα είναι σχετικά εύκολη. Δύο είναι οι επιλογές:

  • Επαναφορά δεδομένων μέσω του λογαριασμού Google: Εάν έχετε ρυθμίσει τον λογαριασμό Google στο Android σας και έχετε ενεργοποιήσει το συγχρονισμό για όλα τα δεδομένα, μετά την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορείτε να ρυθμίσετε ξανά τον λογαριασμό στο τηλέφωνο. Επιλέξτε κατά τη διαδικασία εγκατάστασης την επαναφορά όλων των δεδομένων, τα οποία βρίσκονται σε αντίγραφο ασφαλείας στο λογαριασμό σας.
  • Επαναφορά δεδομένων μέσω τοπικού αντιγράφου ασφαλείας: Πολλές συσκευές Android προσφέρουν τη δυνατότητα για τοπικό backup. Εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε τακτική βάση, τότε μετά την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων απλώς μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”> “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά” και επιλέξτε το πιο πρόσφατο αρχείο backup, για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας από αυτό.

Μέθοδος 2: Ανάκτηση δεδομένων σε Android χωρίς back up

ανακτηση δεδομενων android

Δυστυχώς, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων χωρίς να υπάρχει πρόνοια για αντίγραφο ασφαλείας. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος το αρχείο με το backup να χαθεί ή να μην αναγνωριστεί από το τηλέφωνο ή για κάποια συγκεκριμένα δεδομένα να μην είναι δυνατή η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο ένα επαγγελματικό πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων σε Android μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Υπάρχουν διάφορα τέτοια προγράμματα που μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ανάκτηση δεδομένων. Με μια γρήγορη αναζήτηση στη Google, θα δείτε ότι υπάρχουν και οι δωρεάν εκδοχές αυτών των προγραμμάτων. Στις δωρεάν εκδοχές, μπορείτε να ανακτήσετε μόνο περιορισμένο αριθμό αρχείων και από συγκεκριμένους τύπους.

Η λειτουργία αυτών των προγραμμάτων είναι σχετικά απλή, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και να τα αφήσετε να κάνουν scan στο συνδεδεμένο κινητό σας. Ύστερα, επιλέγετε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε και πατάτε το κουμπί “Επαναφορά”.

Ωστόσο, όταν τα αρχεία είναι πολλά και πολλών διαφορετικών τύπων, όπως φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, ημερολόγιο, email και μηνύματα, είναι αδύνατο η δωρεάν έκδοση να ανακτήσει πολλά από αυτά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί η επαγγελματική έκδοση εξειδικευμένων προγραμμάτων και να αναλάβουν τη διαδικασία έμπειροι τεχνικοί, οι οποίοι θα γνωρίζουν πώς ακριβώς πρέπει να γίνει η σάρωση της συσκευής και ποια ακριβώς βήματα πρέπει να ακολουθηθούν, για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το εγχείρημα και να μη θρηνήσετε την απώλεια κανενός αρχείου.

Δείτε εδώ την υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων από android που προσφέρουμε ή επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας προτείνουμε την πιο κατάλληλη μέθοδο για εσάς και να αναλάβουμε την ανάκτηση των δεδομένων σας με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στις χαμηλότερες τιμές!