Ανάκτηση δεδομένων από tablet Android: Βήμα βήμα η διαδικασία για τα διεγραμμένα αρχεία

Είναι μια πολύ θλιβερή εμπειρία το να χάνουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεό μας, κάτι το οποίο μπορεί δυστυχώς να συμβεί σε μια ηλεκτρονική συσκευή, όπως ένα tablet. Ευτυχώς, η ανάκτηση δεδομένων από tablet Android είναι μια εφικτή και αποτελεσματική διαδικασία, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, για να επαναφέρετε τα διαγραμμένα αρχεία σας σε συσκευή Android.

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων με το Google Photos

google photos

Με την εφαρμογή Google Photos, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων φωτογραφιών και βίντεο δωρεάν, αρκεί η ανάλυσή τους να είναι μικρότερη από 16 Mb και 1080p. Εάν έχετε εγγραφεί στο Google Photos και το έχετε χρησιμοποιήσει, για να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να τις ανακτήσετε με τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos.
  2. Πατήστε Bin (Κάδος).
  3. Πατήστε Restore (Επαναφορά).
  4. Επιλέξτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλετε να επαναφέρετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Restore (Επαναφορά) κάτω δεξιά.

Ανάκτηση δεδομένων με το Google Drive

google drive

Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε το Google Photos ή το διεγραμμένο αρχείο δεν είναι φωτογραφία, το Google Drive σάς επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα τα αρχεία σας μεταξύ όλων των συσκευών σας, καθώς και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε στον κόσμο με οποιαδήποτε συσκευή, στην οποία έχετε πρόσβαση. Όπως και με το Google Photos, θα πρέπει να έχετε εγγραφεί και να έχετε ανεβάσει τα αρχεία σας, για να μπορέσετε να τα επαναφέρετε.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Drive.
  2. Πατήστε Bin (Κάδος).
  3. Κοιτάξτε στα αρχεία που παρατίθενται ποια είναι αυτά που θέλετε να ανακτήσετε.
  4. Εάν δείτε ένα αρχείο που θέλετε να επαναφέρετε, επιλέξτε το μενού με τις 3 κουκκίδες για αυτό το αρχείο.
  5. Πατήστε Restore (Επαναφορά) από το μενού.

Data Recovery

Αν δεν είχατε σώσει τα αρχεία σας είτε στο Google Photos είτε στο Google Drive, τότε δεν είναι εφικτό να τα ανακτήσετε από το cloud και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία εξειδικευμένη στην ανάκτηση δεδομένων από tablet και smartphone. Βέβαια, σε λίγες περιπτώσεις η ανάκτηση δεδομένων δεν είναι δυνατή. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την ανάκτηση χαμένων αρχείων εξαρτώνται από το λόγο, για τον οποίο χάθηκαν τα αρχεία εξαρχής και παρουσιάζουν μεγάλο εύρος στο κόστος και το χρόνο αναμονής.

Σε κάθε περίπτωση, αν σκοπεύετε να λάβετε επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων, είναι εξαιρετικά σημαντικό να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας αμέσως. Κλείστε τη και μην την ενεργοποιήσετε ξανά, μέχρι να μιλήσετε με τον τεχνικό. Η χρήση της συσκευής με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να καταστρέψει τα δεδομένα μόνιμα, χωρίς καμία πιθανότητα ή ελπίδα ανάκτησης.