Ανάκτηση δεδομένων από κάρτα CF 64GB βήμα προς βήμα

Οι κάρτες Compact Flash χρησιμοποιούνται συνήθως ως αποθηκευτικά μέσα σε φωτογραφικές μηχανές και σε βιντεοκάμερες. Σε αυτό μας άρθρο μας, θα παρουσιάσουμε μια περίπτωση κάρτας CF 64GB που παραλάβαμε στα εργαστήρια μας και η οποία δεν αναγνωριζόταν.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται το εσωτερικό μέρος της κάρτας η οποία αποτελείται από 2 μνήμες NAND (chip που γράφονται τα δεδομένα) καθώς και ένα chip που είναι ο ελεγκτής (controller) του συγκεκριμένου αποθηκευτικού μέσου.

Όταν η κάρτα συνδεόταν σε card reader το μήνυμα που λάμβανε ο χρήστης ήταν ότι δεν υπήρχε καμία συσκευή συνδεδεμένη. Εάν αναγνωριζόταν η κάρτα, τότε ενδεχομένως με κάποιο από τα διαθέσιμα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων να μπορούσε ο χρήστης να ανακτήσει τα δεδομένα του. Σε αυτή την περίπτωση όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

compact flash

Η μόνη λύση για ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης ήταν να αφαιρεθούν τα ολοκληρωμένα από την κάρτα και να διαβαστούν σε ειδικό reader. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποκόλλησης ονομάζεται chip off και πραγματοποιείται με τη μέθοδο του θερμού αέρα όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία.

Στην συνέχεια τα ολοκληρωμένα διαβάζονται σε reader και μόλις ολοκληρωθεί η ανάγνωσή τους ξεκινά η επιδιόρθωση προβληματικών κομματιών έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των λειτουργικών αρχείων.

Αφού πλέον έχουμε ένα πλήρες dump, όπως το ονομάζουμε, προχωράμε στη διαδικασία της αναδόμησης των αρχείων για να φτάσουμε στο σημείο που θα είναι αναγνώσιμα από τον απλό χρήστη.

Η εταιρεία ανάκτησης δεδομένων Datalabs αναλαμβάνει να σας κατατοπίσει σχετικά με το τι έχετε να αντιμετωπίσετε και τι προσδοκίες μπορείτε να έχετε για την επιτυχία της ανάκτησης των αρχείων σας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.
Δείτε επίσης τις τιμές για ανάκτηση δεδομένων.