Πώς γίνεται η ανάκτηση βίντεο από κινητό

ανάκτηση βίντεο από κινητό

Τα βίντεο είναι μια εξαιρετική πηγή αναμνήσεων και σίγουρα είναι λυπηρό να τα χάνουμε, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να τα δούμε ξανά. Ευτυχώς, αυτό το ενδεχόμενο είναι αρκετά απίθανο, αφού η ανάκτηση βίντεο από κινητό είναι δυνατή με μερικές απλές κινήσεις.

Ας δούμε, λοιπόν, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε βήμα βήμα, για να επαναφέρετε διαγραμμένα βίντεο και δεδομένα στο κινητό σας και να μη χάσετε τις πολύτιμες αναμνήσεις σας.

Ανάκτηση βίντεο από κινητό Android

Ανάκτηση βίντεο από κινητό Android

Οι τρεις επιλογές που έχετε για επαναφορά των διαγραμμένων βίντεο σε κινητά Android είναι οι ακόλουθες:

  1. Στις Φωτογραφίες, υπάρχει φάκελος με τις πρόσφατες διαγραφές φωτογραφιών και βίντεο. Εκεί διατηρούνται για 30 μέρες όλες οι φωτογραφίες και βίντεο που διαγράψατε είτε επίτηδες είτε κατά λάθος. Πατώντας πάνω στο βίντεο που σας ενδιαφέρει, το επιλέγετε και στη συνέχεια προχωράτε στην Ανάκτηση, έτσι ώστε αυτό να επιστρέψει στο φάκελο με τις πρόσφατες φωτογραφίες και βίντεο.
  2. Αν το βίντεο έχει διαγραφεί για παραπάνω από 30 μέρες ή το διαγράψατε οριστικά και από τον φάκελο με τις πρόσφατες διαγραφές, τότε μπορείτε να το ανακτήσετε μέσω της εφαρμογής Google Photos, εφόσον έχετε κάνει back up εκεί. Τα διαγραμμένα βίντεο βρίσκονται στον φάκελο Trash, από όπου μπορείτε να τα ανακτήσετε.
  3. Αν ανεβάζετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο στο Google Drive, τότε μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που έχετε αποθηκεύσει εκεί, είτε μέσω της εφαρμογής στο κινητό, είτε μέσω του υπολογιστή σας.

Δυστυχώς, αν δεν έχετε εφεδρικό αρχείο στο Google Photos ή στο Google Drive, τότε δεν μπορείτε μόνοι σας να ανακτήσετε τα βίντεο που έχουν διαγραφεί περισσότερο από 30 μέρες, και το ίδιο ισχύει και για την ανάκτηση φωτογραφιών. Αν και υπάρχουν ορισμένα προγράμματα που υπόσχονται ότι θα κάνουν scanning και θα βρουν τα διαγραμμένα βίντεό σας, ελάχιστες φορές λειτουργούν και συχνά μεταφέρουν ιούς ή κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στη διαδικασία της ανάκτησης.

Είναι πολύ προτιμότερο να απευθυνθείτε σε έμπειρους τεχνικούς στο data recovery που θα σώσουν τα αρχεία σας με δεδομένη επιτυχία και ασφάλεια.

Ανάκτηση βίντεο από iPhone

Ανάκτηση βίντεο από iPhone

Και στα iPhone ισχύει πάνω κάτω η ίδια λογική των προσφάτως διαγραμμένων και της δυνατότητας επαναφοράς των βίντεο μέσω backup. Συγκεκριμένα, οι επιλογές είναι οι εξής:

  1. Στις Φωτογραφίες, υπάρχει φάκελος με τις πρόσφατες διαγραφές φωτογραφιών και βίντεο. Εκεί διατηρούνται για 30 μέρες όλες οι φωτογραφίες και βίντεο που διαγράψατε είτε επίτηδες είτε κατά λάθος. Πατώντας πάνω στο βίντεο που σας ενδιαφέρει, το επιλέγετε και στη συνέχεια προχωράτε στην Ανάκτηση, έτσι ώστε αυτό να επιστρέψει στο φάκελο με τις πρόσφατες φωτογραφίες και βίντεο.
  2. Τα προσφάτως διαγραμμένα μπορείτε να τα προσεγγίσετε και μέσω του iCloud, όπου και εκεί θα βρείτε τον αντίστοιχο φάκελο με τις πρόσφατες διαγραφές στο εικονίδιο με τις φωτογραφίες. Μπορείτε να κάνετε login στο iCloud και να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεο του κινητού μέσω της ιστοσελίδας του iCloud.
  3. Αν το βίντεο έχει διαγραφεί πάνω από 30 ημέρες ή το διαγράψατε οριστικά και από τις πρόσφατες διαγραφές, τότε η ανάκτηση των βίντεο μπορεί να γίνει μέσω backup στο iCloud. Κάνετε login και είτε μέσω του κινητού είτε μέσω του υπολογιστή αποκτάτε πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεο, τα οποία είχατε ανεβάσει στο iCloud.
  4. Η τελευταία λύση είναι το back up στο iTunes, εφόσον βέβαια έχετε κάνει back up εκεί και στο συγκεκριμένο εφεδρικό αρχείο υπάρχει το βίντεο που ψάχνετε. Η πρόσβαση στο iTunes γίνεται μέσω υπολογιστή, όπου τρέχετε το πρόγραμμα. Όταν αυτό ξεκινήσει, συνδέετε το κινητό και το επιλέγετε στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Στη συνέχεια, επιλέγετε το αρχείο back up που σας ενδιαφέρει με βάση την ημερομηνία και αυτό εγκαθίσταται στο κινητό.

Χωρίς back up στο iTunes ή στο iCloud, εφόσον έχουν περάσει 30 μέρες από τη διαγραφή του βίντεο, είναι πολύ δύσκολο να το ανακτήσετε μόνοι σας. Όπως προαναφέρθηκε, τα δωρεάν προγράμματα που υπόσχονται κάτι τέτοιο είναι τις περισσότερες φορές αναποτελεσματικά ή ακόμα και επικίνδυνα.

Επικοινωνήστε με τη Datalabs και ένας έμπειρος τεχνικός μας θα αναλάβει την ανάκτηση βίντεο από το κινητό σας σε πολύ χαμηλή τιμή και με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

 

Μάθετε περισσότερα για την επαναφορά δεδομένων σε κινητά εδώ.