Πώς λειτουργεί το Netflix Party για να δείτε σειρές και ταινίες με φίλους online

Το Netflix έχει γίνει η αγαπημένη μας ασχολία μέσα στην καραντίνα, όμως για όσους μένουν μόνοι τους πρόκειται για μια αρκετά μοναχική δραστηριότητα. Σίγουρα, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα ή να πάρετε τηλέφωνο κάποιον φίλο, ο οποίος παρακολουθεί ή έχει παρακολουθήσει την ίδια σειρά ή ταινία, για να σχολιάσετε μια σκηνή. Αυτό, όμως, δεν καλύπτει την ανάγκη του να θέλετε να ουρλιάξετε με κεφαλαία γράμματα τη στιγμή που συλλαμβάνεται ο Εσκομπάρ στο Narcos ή όταν σκοτώνεται ο Βερολίνο στο La Casa de Papel.

Η ταυτόχρονη παρακολούθηση με φίλους σειρών και ταινιών και η δυνατότητα να τις σχολιάζετε live είναι συναρπαστική και είναι αυτό ακριβώς που προσφέρει το Netflix Party. Διαβάστε παρακάτω όλα τα βήματα που πρέπει να κάνετε, για να το απολαύσετε με την αγαπημένη σας παρέα.

  1. Κατεβάστε και ανοίξτε το Google Chrome. Χρειάζεστε Google Chrome ως browser, καθώς το Netflix Party δε λειτουργεί με Safari, Mozilla ή Microsoft Edge, ενώ δε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην τηλεόραση ή το κινητό.
  2. Κατεβάστε το plugin. To Netflix Party δεν είναι μια υπηρεσία που παρέχεται επίσημα από το Netflix, αλλά πρέπει να κατεβάσετε το συγκεκριμένο extension για τον Chrome. Αυτό θα πάρει μερικά δευτερόλεπτα.
  3. Ανοίξτε το Netflix και διαλέξτε τι θα δείτε. Θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε τι ακριβώς θα δείτε και ύστερα να οργανώσετε το Netflix Party. Δηλαδή το κάθε πάρτυ αφορά μια συγκεκριμένη ταινία ή ένα συγκεκριμένο επεισόδιο μιας σειράς, ενώ κάθε φορά που θέλετε να δείτε ένα νέο επεισόδιο θα πρέπει να ακολουθείτε εκ νέου τα επόμενα βήματα.
  4. Πατήστε το NP logo. Όταν ανοίξετε αυτό που θέλετε να δείτε, θα πρέπει να πατήσετε το logo NP του plug-in που εγκαταστήσατε στον browser. Αυτό βρίσκεται πάνω δεξιά στο παράθυρο. Όταν το πατήσετε, θα εμφανιστεί η επιλογή Create a Netflix Party και ύστερα θα πρέπει να πατήσετε Start the party.
  5. Στείλτε το link. Αφού κάνετε την παραπάνω διαδικασία, θα αποκτήσετε ένα link, το οποίο μπορείτε να στείλετε σε όποιον θέλετε. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με όποιον τρόπο θέλετε, με email ή σε chat οποιασδήποτε εφαρμογής.
  6. Ξεκινήστε το party. Όποιος πατήσει το link, θα μπορεί να δει αυτό που βλέπετε εσείς στο χρονικό σημείο, στο οποίο βρίσκεται. Μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να έχει συνδρομή στο Netflix, οπότε μπορείτε να το μοιραστείτε με οποιονδήποτε. Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο, στο οποίο μπορείτε να συνομιλείτε γραπτά μαζί του σε real time.

netflix party

Πρόκειται για έναν πολύ απλό και αποτελεσματικό τρόπο να δείτε με την παρέα σας την αγαπημένη σας σειρά ή ταινία και να σχολιάζετε ταυτόχρονα. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε μόνο γραπτά, οπότε για να μιλήσετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κλήση ή βιντεοκλήση μέσω κάποιας άλλης εφαρμογής. Η εναλλακτική στο Netflix Party είναι η εφαρμογή Rave, με την οποία μπορείτε να μοιράζεστε διάφορα βίντεο τόσο από το Netflix όσο και από το Youtube σε κινητά και tablets.